PUTINA POGODILO LUKAVSTVO AMERIKE: Optužuju Rusiju, a razmeštaju rakete u Aziji

NovostiOnline

11. 10. 2019. u 11:39

ПУТИНА ПОГОДИЛО ЛУКАВСТВО АМЕРИКЕ: Оптужују Русију, а размештају ракете у Азији

Foto Tanjug / AP

Američka administracija je istupanjem iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa postupila lukavo, to je povezano sa njihovom zabrinutošću u Aziji
Američka administracija je istupanjem iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa postupila lukavo, to je povezano sa njihovom zabrinutošću u Aziji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Izmislili su razlog, iako to nije povezano sa Rusijom ni na koji način. To je povezano isključivo sa njihovom azijskom politikom i mi vidimo šta se danas događa sa raketama srednjeg i kratkog dometa. Sve vreme su nas optuživali da smo mi nešto kršili, a tri meseca nakon istupanja iz Sporazuma već su testirali novu raketu srednjeg dometa“, rekao je Putin.

On je ukazao i na to da je nemoguće za svega tri meseca konstruisati novu raketu, već su za to „potrebne godine, što su oni i činili“.

PROČITAJTE JOŠ - Putin Trampu vraća istom merom!

„Napustili Sporazum i tri meseca kasnije testirali. To nije lepo, pogotovu što je Pentagon već zvanično najavio da će te rakete biti razmeštene u Aziji. Javno su to rekli, štaviše, pregovaraju o tome sa Japanom i Južnom Korejom“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je konstatovao i da je jasno ko je glavna meta u ovom slučaju, a to Rusiju ne može ni malo da raduje.

„To se i nas tiče. Moraćemo da gledamo konkretno gde su te rakete razmeštene, imajući u vidu da će one biti u stanju da stignu i do teritorije Ruske Federacije. To će svakako narušiti situaciju u oblasti međunarodne bezbednosti“, istakao je šef Kremlja.

Putin je podsetio i da u februaru 2021. godine ističe Sporazum o smanjenju strateškog nuklearnog naoružanja, kao i da se administracija SAD još nije odlučila šta će po tom pitanju da radi.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ivan Zgrozeni

11.10.2019. 18:02

Nemci su Rusima zahvalni sto su ih oslobodili nacizma. Sada, kada Rusija ima supersonicne rakete od kojih "nema leka" mogla bi da ucini uslugu americkom narodu i covecanstvu i upotrebi samo cetiri. Po jednu na Pentagon, Kongres, Belu kucu i Berzu. Tako bi americki narod dobio sansu da organizuje stvarno slobodne izbore i izabere stvarne predstavnike naroda a ne agente Kokakole, Eksona... zbog cijih interesa SAD idu u osvajacke ratove. To bi bio kraj fasizma America First = Deutchland Uber Alles

Миро Марковић

11.10.2019. 20:31

@Ivan Zgrozeni - Иване, свака Теби част на одлично написаном коментару. Сваку Твоју реч и реченицу подписујем. Живео!