OVO JE UBICA IZ NEMAČKE: Emitovao uživo snimak napada u Haleu

Beta/Tanjug

sreda, 09. 10. 2019. u 21:55

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ НЕМАЧКЕ: Емитовао уживо снимак напада у Халеу

Foto: Twitter

Sa platforme Twitch navode da su užurbano uklonili sadržaj i da će biti kažnjeni oni koji ga reemituju
Neonacista Štefan Balit (27) osumnjičen je za napad ispred sinagoge u nemačkom gradu Haleu u kojem su poginule dve osobe, a dve povređene.

Vebsajt za uživo prenošenje Tvič (Twitch) saopštio je danas da je video snimak oružanog napada u istočnom nemačkom gradu Haleu u kome je ubijeno dvoje ljudi a dvoje teško ranjeno, emitovan uživo preko njihove platforme.

Pročitajte još: PUCNjAVA ISPRED SINAGOGE: Dvoje mrtvih, uhapšen jedan osumnjičeni; Bačena bomba na jevrejsko groblje (VIDEO/ FOTO)

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronađe da objavljuje ili reemituje sadržaj "ovog gnusnog čina" biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja.

Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspešno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Jom Kipur. On je zatim pucao ispred sinagoge i u jedan restoran sa kebabom. Namački ministar unutrašnjih poslova Hort Zehofer rekao je da se radi o antisemitskom činu i da se veruje da je napadač simpatizer ekstremnodesničarskih grupa.

Direktno emitovanje napada preko platformi podseća na napad na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pa Vidi Ovako

09.10.2019. 22:36

Ovaj ima njušku, kao da je ološ iz našeg okruženja...znamo iz koje države...

pravi Nemac, nema šta

10.10.2019. 12:28

Zašto su užurbano uklonili video i kažnjavaju one koji ga emituju? Da ne čujemo istinu?