Medvedev: Maduro je jedini legitimni predsednik Venecuele

Tanjug

04. 10. 2019. u 21:22

Медведев: Мадуро је једини легитимни председник Венецуеле

Dmitrij Medvedev, foto AP

Venecuela može da ima samo jednog predsednika, izjavio je Medvedev
Venecuela može da ima samo jednog predsednika, izabranog u skladu sa ustavom te zemlje, a to je trenutno Nikolas Maduro, izjavio je u Havani ruski premijer Dmitrij Medvedev.


"Voleo bih da kažem nekoliko reči o Venecueli. Verujem da je rešavanje unutrašnjih problema, koji mogu da postoje u bilo kojoj zemlji i koji ne predstavljaju ništa neobično, u iskljucivoj nadležnosti Venecuelanaca i da ono mora da bude obavljeno kroz razgovore u strogom skladu sa njihovim ustavom", rekao je Medvedev.


Ruski premijer, kojem je u Havani uručen počasni doktorat Fakulteta političkih nauka, rekao je i da je gotovo 70 odsto zemalja u svetu pogođeno rezličitim oblicima sankcija, preneo je Tass.


PROČITAJTE JOŠ: SAD uvele sankcije Madurovom sinu Nikolasitu


Medvedev je na ceremnoniji na Univerzitetu u Havani rekao da su nelegitimne unilateralne sankcije način da se zemlje prisile da ispunjavaju nefleskibilna pravila koja su nametnule druge zemlje.


"Takve restriktivne mere, ne samo da predstavljaju kaznu za vlade koje slede nezavisnu politiku i za one koji donose odluke, već, pre svega ,način da se meša u unutrašnje poslove pojedinih zemalja", kazao je Medvedev.


On je upozorio da je glavni problem sankcija to što ograničavaju prava i slobode građana koji žive u zemljama pogođenim tim merama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije