Protest u Parizu, policajacima prekipelo

G. Č.

sreda, 02. 10. 2019. u 16:13

Протест у Паризу, полицајацима прекипело

Foto: EPA

Učesnici protesta ostavili 51 kovčeg kao omaž kolegama koji su digli ruku na sebe od početka godine
PARIZ
OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"


OGORČENI uslovima rada i sve većim brojem samoubistava u svojim redovima, francuski policajci su u sredu protestvovali pariskim ulicama.

Policajci traže poboljšanje uslova života i rada, povećanje efektiva, više odmora, bolju zaštitu, odgovarajuću finansijsku nadoknadu, zadržavanje penzijskog statusa, ali i pravu krivičnu odgovornost koja će biti realna i efikasna za prekršioce zakona.

Pročitajte još - Ubio se policajac iz Arilja: Ispalio metak u glavu


Policajci se žale da mnogi delikventi, uhvaćeni na delu, brzo završe na slobodi, da bi ponovo učinili ista krivična dela, zbog čega su iznova primorani da ih hapse.
Od početka pobune "žutih prsluka" mnogobrojni čuvari reda su iscrpljeni stalnim dežurstvima i sukobima u kojima ima dosta povređenih.

Ulicama Pariza, između trgova Bastilje i Republike, u sredu je demonstriralo čak dvadeset hiljada policijaca. Toliki odziv nije zabeležen poslednjih 20 godina.
Učesnici protesta su na Trgu Bastilja ostavili 51 kovčeg kao omaž svojim kolegama koji su, zbog svakodnevnog pritiska, digli ruku na sebe od početka ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Narod se budi

02.10.2019. 17:00

Narod se budi protiv vladara iz senki koji kontrolisano preko legitimne vlasti unistavaju evropu. Americi i te kako je u interesu da unistava evropu.Poseduju na ovaj ili onaj nacin sve Evropske politicare. Saka jada politicara kontrolise celu evropu. Dovoljno ih je imati i cela EU je u rukama vladara u Senci ...