HOĆE NA RUSKOM: Najlepša Ukrajinka odbila da govori na ukrajinskom jeziku

NovostiOnline

01. 10. 2019. u 19:40

ХОЋЕ НА РУСКОМ: Најлепша Украјинка одбила да говори на украјинском језику

instagram.com/margoritapasha

Pobednica takmičenja „Mis Ukrajine — 2019“ Margarita Paša odbila je da dâ izjavu na ukrajinskom jeziku, objasnivši da ima pravo da izlaže svoje misli na jeziku koji sama izabere
Pobednica takmičenja „Mis Ukrajine — 2019“ Margarita Paša odbila je da dâ izjavu na ukrajinskom jeziku, objasnivši da ima pravo da izlaže svoje misli na jeziku koji sama izabere.

Pre nekoliko dana je Jekaterina Osadčaja sa televizije „1+1“ saopštila da intervju sa Margaritom neće biti pušten u program, zato što je ona odbila da govori na ukrajinskom jeziku.

Kasnije je 24-godišnja devojka objasnila na svom profilu na Instagramu da „ima pravo da izlaže svoje misli na kom hoće jeziku (ili mi ukrajinski zakon zabranjuje da mislim na ruskom jeziku?!). Ako se to nekome ne sviđa, neka me otprati“, napisala je Margarita Paša, i to na ruskom jeziku.

Ona je saopštila da mnogo voli Ukrajinu i njenu multinacionalnost i polikulturalnost.


instagram.com/margoritapasha

instagram.com/margoritapasha

sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Мица Хаубица

01.10.2019. 21:26

српски сестро, да те цео свет разуме

Gio

01.10.2019. 23:10

Bravo devojko! Tvoj razum nadjačava tamošnj fašistički režim. Lepa i pametna! Vole te razumni ljudi a za druge kao sto si rekla mogu samo da te otprate! Tvoj sam fan od danas!

Војин

02.10.2019. 08:18

Простор данашње Украјине може се грубо поделити на основу историјскихи идентитетских фактора на три велике целине и то: на Југоисток, који је рускојезичан и проруски, потом на централни део који има украјински идентитет, али и претежно дуалну свест (атеисти) о својој блискости и пореклу са Русима, и најзад Галицију, која је била у историји претежно ван царске Русије и са наглашеном самосвојношћу и чак антирусизмом, њих око 20 милиона. Дакле мањина у Ук. доминира већином преко институција!