SAD ponovo počele da bombarduju Libiju

Novosti Online

27. 09. 2019. u 21:40

САД поново почеле да бомбардују Либију

Twitter @Elganga90

Američka avijacija je 24. septembra izvela napad u blizini grada Marzuka. Tom prilikom poginulo je 11 terorista, saopštili su u Afričkoj komandi
Amerika je tri puta za osam dana izvela vazdušne napade u Libiji po pozicijama terorostičke organizacije DAEŠ, piše magazin „Hil“.

Pročitajte još: Rusija proširuje svoju vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji

„Rezultat trećeg napada na jugozapad zemlje je 17 poginulih militanata“, saopštila je Afrička komanda Oružanih snaga SAD.

Američka avijacija je 24. septembra izvela napad u blizini grada Marzuka. Tom prilikom poginulo je 11 terorista, saopštili su u Afričkoj komandi. Prvi napad iz ove serije je bio izveden 19. septembra, takođe u blizini Marzuka. Prema informacijama SAD, tada je poginulo 8 terorista.

Pročitajte još: Americi je potrebno 225 bombardera da se suprotstavi Rusiji i Kini

„Kampanja koja se izvodi protiv DAEŠ-a u Libiji pokazuje da Afrička komanda Oružanih snaga SAD stalno izvodi napade po terorističkim mrežama koje pokušavaju da nanesu štetu civilima“, izjavila je Hejdi Berg, direktorka uprave za obaveštajne poslove Afričke komande admiral.

Amerika više od godinu dana nije izvodila vazdušne napade u Libiji, podseća magazin.


(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Гојко

27.09.2019. 22:55

@Mama - Mama,kako uvek precizno izbroje poginule.Te iteroriste IS su oni prebacili pose njihovog poraza u Iraku i Siriji.Kurdi u jednoj ćeliji drže po 30 isilovca...

Bože, da te pitam

28.09.2019. 00:16

zašto ovaj čitav zapadni ološ postoji? Potamanili Indijance u obe Amerike, Aboridžine, Afriku porobili..pazi da im čovek bude rob??? Pljačkaju, ubijaju, pljačkaju, ...vekovima...

Aco

28.09.2019. 00:48

Prvo su zajedno sa tim teroristima smaknuli Gadafija i unistili Libiju.Sada su im saveznici teroristi, bas kao i u Avganistanu Al kaida, talibani koje su koristili protiv rusa.Stvarno su ovi ameri najvece zlo na planeti.Milione ljudi su pobili sirom Sveta.

већ виђено

28.09.2019. 10:31

Због "инпичмента" Клинтон бомбардовао С Р Југославију. Због "инпичмента" Трамп бомбардује Либију.