Porošenko se ne boji zatvora

B. Vlahović

nedelja, 22. 09. 2019. u 21:52

Порошенко се не боји затвора

Petar Porošenko

Bivši predsednik Ukrajine protiv koga postoji 13 krivičnih prijava samouvereno tvrdi da je njegova politička sila takava da se ničega ne boji

OD STALNOG DOPISNIKA

MOSKVA


NOVE vlasti me ne mogu zatvoriti. Ne bojim se nikoga i ničega, izjavio je bivši predsednik Ukrajine Petar Porošenko pred kamerama Petog kanala. Porošenko protiv koga postoji 13 krivičnih prijava samouvereno tvrdi da je njegova politička sila takava da se ničega ne boji.


Pročitajte još: KUD SE DEDE POROŠENKO? Mediji bruje o sudbini nekadašnjeg predsednika Ukrajine


Sadašnje vlasti na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim Porošenko je nazvao "maljčiki" što bi na našem jeziku bilo dečaci.


- Godinama su mnogi hteli da me strpaju u zatvor ali nisu uspeli, pa ni ovima sadašnjim to neće uspeti, narcisodino je rekao Porošenko. On je dodao da ako sud ipak donese odluku protiv njega to će zapravo biti udarac protiv sadašnje vlasti


Neosporno je da su u 13 krivičnih dela spominje Petar Porošenko a od toga u četiri slučaja sud ga je zvao kao svedoka.Lepeza optužbi protiv Porošenka je velika od toga da ga sumnjiče za izdaju dražave pa do pokušaja da izađe iz zemlje sa lažnim dokumentima. Sumnjiči se i da je izbegao plaćanje poreza kod kupovine TV kamala "Prjamoj",(Direktni) a takođe i kod prodaje fabrike.


Pročitajte još: Porošenko ide na detektor laži?


Ali do sada zaista protiv Porošenka nije podignuta službeno niti jedna optužnica. Skupljaju li to istražitelji dokaze tek će se videti. U slučaju da zaista bude suđen i osuđen Porošenka neće štiti poslanički imunitet jer ga je novi sastav parlamenta ukinuo svima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije