Zeman: Nisam poslao bombardere na Srbiju

V. N.

22. 09. 2019. u 21:23

Земан: Нисам послао бомбардере на Србију

Foto N. Fifić

Predsednik Češke odbija optužbe o NATO bombardovanju. Podsetio da je njegova zemlja poslednja dala saglasnost za bombardovanje SR Jugoslavije i to pod uslovom da se bombarduju samo vojni ciljevi

PREDSEDNIK Češke Miloš Zeman odbio je prmedbe da je, kao premijer češke vlade, poslao bombardere NATO na Beograd i Srbiju zbog Kosova.

Pročitajte još: Zeman: Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo

Za televiziju tabloida "Blesk" podsetio je da je Češka poslednja dala saglasnost za bombardovanje SR Jugoslavije i to pod uslovom da se bombarduju samo vojni ciljevi. "Kao prvo, ja na njih nisam poslao bombardere", odgovorio je Zeman na pitanje jednog gledaoca da li se tokom posete Beogradu prošle sedmice izvinio Srbima za to što je poslao bombardere da ubijaju civile, uništavaju infrastrukturu i bombarduju bolnice. "Poslala ih je komanda NATO, ali, istina je, bila joj je potrebna saglasnost svih zemalja članica. Mi smo tada bili oko tri sedmice novi član NATO. I pošto nam se niko nije pridružio, mi smo bili poslednji, ponavljam poslednji, duboko iza ponoći, koji smo dugo oklevali da li da damo taj glas", podsetio je češki predsednik. Zeman je rekao da je NATO uveravao da će bombardovati isključivo vojne ciljeve: "Mogu da konstatujem da to obećanje nije bilo ispunjeno", rekao je Zeman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

неимени

22.09.2019. 23:14

Кад је био Премијер сагласио се са бомбардовањем. Одкако је Преседник и нема мање више никаква овлаштења нагло се променио и сада је љути борац за правду. Да сам злобан помислио би како сви ти накнадно памеетни постану паметни само онда кад их та памет више не угрожава већ напротив, може добро да послужи да се жртвама мажу очи, а себи подиже споменик јунака.

Nostradamus

23.09.2019. 15:20

Konzumiranje alkohola u vecim kolicinama ima za posledicu da se lakse zaboravlja i da se stvarnost ulrpsava, gospodine Zeman.