SLOVACI NA ULICAMA ZBOG ABORTUSA: Onaj ko ubija nerođeno dete, ubija budućnost nacije

Tanjug

22. 09. 2019. u 19:52

СЛОВАЦИ НА УЛИЦАМА ЗБОГ АБОРТУСА: Онај ко убија нерођено дете, убија будућност нације

Ilustracija / Depositphotos

Organizatori navode da se na protestu za zabranu abortusa okupilo oko 50.000 ljudi. U Slovačkoj, ovaj zahvat legalan do 12. nedelje trudnoće, kao i do 24. nedelje iz zdravstvenih razloga
Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas ulicama Bratislave, glavnog grada Slovačke, zahtevajući potpunu zabranu abortusa.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima: "Čovek je čovek, bez obzira na veličinu" i "Onaj ko ubija nerođeno dete, ubija budućnost nacije".

Pročitajte još: STRUČNjACI UPOZORAVAJU: Prednjačimo po broju abortusa među devojčicama

"Život svakog ljudskog bića je neprocenjiv, stoga mora biti zaštićen od začeća do prirodne smrti", rekao je okupljenima jedan od organizatora protesta koje je podržala katolička crkva.

Organizatori navode da se na protestu okupilo oko 50.000 ljudi.

Zakon o abortusu u Slovačkoj je liberalniji u odnosu na zemlje kao što su Poljska ili Malta, koje po tom pitanju imaju najstrožije zakone u Evropskoj uniji i gde je prekid trudnoće dozvoljen samo u pojedinim slučajevima, kao što je silovanje, navodi Rojters.

U Slovačkoj, abortus je legalan do 12. nedelje trudnoće, kao i do 24. nedelje iz zdravstvenih razloga.Konzarvativni i poslanici krajnje desnice zalažu se da se abortus dozvoli do šeste ili osme nedelje trudnoće ili da se potpuno zabrani, a parlament će debatu o nacrtu zakona o ograničenju abortusa započeti ovog meseca.

U Slovačkoj, zemlji sa 5,4 milona stanovnika, broj abortusa je pao na 6.000 prošle godine, dok je pre 10 godina taj broj iznosio 11.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

неимени

22.09.2019. 22:58

Никад нисам разумео ове затуцане који верују да им је Бог дао за право да одређују шта ће се дешавати или не у туђем телу. Никад их нема на улици кад је реч о живима и њиховој патњи, никад нису устали против нато пакта којем припадају и коме помажу да убија. Њих једино брину спермији и материце.

Bole

23.09.2019. 03:14

@neimeni nismo mi zatucani samo znamo da je abortus ubistvo. Mi imamo naucne dokaze za to. A vi koji ste to cinili ili bili deo toga vama neka je taj nas Bog u pomoci. Gospod Isus Hrist, ce ponovo doci sa macem koji ima ostrice sa obe strane.

Mama

23.09.2019. 10:49

Postoji kontracepcija ,a ovoliki broj abortusa je neodgovornost,neznanje i custa bahatost.

e

23.09.2019. 13:28

tupave li raje ... a "protestuju i protiv klimatskih promena" , uskoro ce da protestvuju ako sunce slabo greje, neverovatno tupava vrsta