Netanjahu pozvao glavnog rivala Genca u koaliciju

Tanjug

19. 09. 2019. u 10:15

Нетањаху позвао главног ривала Генца у коалицију

Foto Tanjug-AP / Benjamin Netanjahu

Prethodno je AP javio da će izraelski premijer pokušati da formira koaliciju sa svojim verskim i nacionalističkim saveznicima, uprkos lošim rezultatima na parlamentarnim izborima
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu posle izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Pročitajte još: Ključ kod Libermana

Za sada nema odgovora iz Gancovog štaba Plavo-bele partije, prenosi Rojters.

Prethodno je AP javio da će izraelski premijer pokušati da formira koaliciju sa svojim verskim i nacionalističkim saveznicima, uprkos lošim rezultatima na parlamentarnim izborima.

Kako se navodi, iz kabineta premijera Netanjahua saopšteno je da izraelski lider neće prisustvovati ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Pročitajte još: Izbori u Izraelu neizvesni, Netanjahu nema većinu

Put je otkazan nekoliko sati posle zatvaranja birališta, kada su ankete pokazale da Netanjahu neće imati većinu u parlamentu.

Takođe, otkazana je njegova poseta SAD tokom koje je trebalo da se sretne sa amerckim predsednikom Donaldom Trampom.

GENC ODBIO POZIV NETANjAHUA ZA FORMIRANjE KOALICIJE


Centralistička stranka Benija Genca odbila je danas ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

"Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanjahu", izjavio je visoki zvaničnik stranke Plavo i Belo Moše Jalon, na događaju kojem je prisustvovao i Genc, najveći rival Netanjahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije