Potpisan ugovor za izgradnju bugarskog dela Turskog toka

Tanjug

18. 09. 2019. u 20:58

Потписан уговор за изградњу бугарског дела Турског тока

Depositphotos

Ugovor se odnosi na deonicu dugu 474 kilometra koja će ići od južne granice Bugarske sa Turskom do zapadne granice sa Srbijom
Bugarska je danas potpisala ugovor vredan 1,1 milijardu evra o izgradnji bugarskog dela Turskog toka sa konzorcijumom koji predvodi "Arkad inženjering".

Ugovor se odnosi na deonicu dugu 474 kilometra koja će ići od južne granice Bugarske sa Turskom do zapadne granice sa Srbijom, prenosi AP.

Bugarski deo gasovoda prenosiće gas za Srbiju, Mađarsku i Austriju.

Sve prepreke za izgradnju gasovoda Turski tok preko teritorije Bugarske otklonjene su juče, kada je Vrhovni administrativni sud te zemlje "stavio tačku" na spor oko izbora izvođača radova.

Konzorcijum predvođen saudijskim izvođačem radova "Arkad inženjering" pobedio je u aprilu na tenderu za izgradnju gasovoda u dužini od gotovo 500 km kroz Bugarsku, ali je bugarski operator "Bulgartransgas" u maju saopštio da "Arkad" nije dostavio potpunu dokumentaciju u roku i da je diskvalifikovao tu kompaniju.

Bugarski operator je zatim potpisao ugovor sa drugim ponuđačem, kompanijom "DŽD konzorcijumom za gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj", koja je izabrana za novog izvođača radova.

Kompanija "Arkad" se žalila na odluku "Bulgartransgasa" pred Komisijom za zaštitu konkurencije i dobila je spor u junu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)