Umro tokom seksa na službenom putu, porodica dobila odštetu, a evo i zašto

Novosti Online

četvrtak, 12. 09. 2019. u 15:56

Умро током секса на службеном путу, породица добила одштету, а ево и зашто

Ilustracija Foto Depositphotos

Sudija je objasnio da je poslodavac odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putovanju
Francuska železnička kompanija TSO proglašena je odgovornom za smrt radnika koji je preminuo od srčanog udara tokom seksualnog odnosa sa nepoznatom ženskom osobom na službenom putu.

Sud u Parizu je njegovu smrt proglasio smrću na radnom mestu, odnosno povredom na radu i na osnovu toga njegova porodica je dobila pravo na odštetu.

Iako je kompanija tvrdila da radnik nije izvršavao profesionalne dužnosti kad je u hotelsku sobu doveo nepoznatu ženu, prema francuskom zakonu, poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putovanju, objasnio je sudija.

Pročitajte još - Srce otkazalo tokom seksa sa ljubavnicom

Muškarac, koji je nazvan samo kao Ksavije Iks, radio je kao inženjer za železničku kompaniju TSO nedaleko od Pariza. Umro je 2013. godine u hotelu tokom službenog puta u centralnoj Francuskoj zbog, kako je poslodavac to opisao, „vanbračne veze sa potpunom nepoznatom ženskom osobom”, piše Bi-Bi-Si.

Kompanija je pokušala da ospori odluku koju je podržalo nacionalno zdravstveno osiguranje da smrt smatra nesrećom na radnom mestu, a iz osiguranja su se branili tvrdnjom da je seksualna aktivnost normalna „poput tuširanja ili obroka”.

U svojoj presudi pariski apelacioni sud je podržao ovo gledište. Zaposleni na službenom putu imaju pravo na socijalnu zaštitu nezavisno od okolnosti, odlučio je sud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragan

13.09.2019. 15:34

@Мр Радомир Шћепановић - Paaaaaa, ne znam bas... Nisam siguran da mu zavidim. Da je ostao ziv, jos nekako...

РОБИА

28.09.2019. 18:09

E to je mushkarchina i Patriota ! Poginuo je za dobrobit firme i svoj zhivot dade sve za ugled firme .....to junachino !