AMERIČKI MEDIJI O RUSKOJ RAKETI „BULAVA“: Ovo je recept za apsolutno uništenje (VIDEO)

10. 09. 2019. u 13:33

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ О РУСКОЈ РАКЕТИ „БУЛАВА“: Ово је рецепт за апсолутно уништење (ВИДЕО)

Foto: printskrin YouTube

Raketa „Bulava“, koja se nalazi u naoružanju ruske nuklearne podmornice klase „Borej“ (RSM-56, prema NATO klasifikaciji), mogla bi da uništi američke gradove
Raketa „Bulava“, koja se nalazi u naoružanju ruske nuklearne podmornice klase „Borej“ (RSM-56, prema NATO klasifikaciji), mogla bi da uništi američke gradove, piše Logan Ni, autor članka koji je objavljen u časopisu „Vi ar majti“ (We Are The Mighty).

Kolumnista dodaje da Sjedinjene Države ne mogu sebi da priušte uspeh tog projekta.

Ti projektili sa nuklearnim bojevim glavama imaju domet veći od 8.000 kilometara, navodi autor.

„To je dovoljno da raketa, koju bi ispalila podmornica sa južne obale Brazila, pogodi bilo koju metu na istočnoj obali Sjedinjenih Država. A kada pogodi — ima snažno dejstvo. Procene njene snage variraju, ali veruje se da je naoružana sa 6 do 10 bojevih glava za nezavisne mete. A svaka bojeva glava teži od 100 do 150 kilotona“, navodi Logan Ni.

Prema rečima ovog novinara — svaka od bojevih glava sposobna je da uništi grad, a svaka podmornica nosi između 12 i 16 raketa.

Te rakete su sposobne i da probiju sistem protivraketne odbrane.

„Ovo je recept za apsolutno uništenje. Svaka podmornica klase ’Borej‘ može da uništi do 72 cilja, koji pojedinačno zauzimaju površinu jednog grada“, upozorava autor.

Međutim, američki novinar inače da je „Bulava“ precenjena i da u stvarnosti ne funkcioniše onako kako se reklamira.

„Ipak, pošto su rakete uspešno prošle testiranje i mogu da unište čitave regione Sjedinjenih Država, to je poslednja stvar za koju bi milioni Amerikanaca želeli da saznaju kako funkcioniše u praksi“, zaključuje on.

Ruske vlasti su u više navrata saopštavale da novo oružje Rusije nikome ne preti i da je vojna doktrina te zemlje isključivo odbrambena.


sputniknews.com


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Tako to ide

10.09.2019. 15:14

@Nuclear Vlasta - Nema tu prpe. Trka u naoružanju je i onako besmislena. Opet se sustignu i tako u krug. Najbolja varijanta je da svim tim kabadahijama po oružju ubace virus koji će da im podari samouništenje. Bez obzira na zemlju

Гојко

10.09.2019. 20:04

@Bobi - Мир дита,Боби,погледај свеж,данашњи видео на ZOKA./200Zoka.Twitter*,како Амери печуркирају бомбама укупне тежине 35 тона,положаје исламске државе,на речном ирачком острву Qanus.Одузима дах,надам се да је тамо био и неки твој рођак.

AJD PA ONDA NEK BOG PROSTI DUSU PENTAGONU NJUJORKU I VASINGTONU

10.09.2019. 16:20

UF DA SMO I MI IMALI "BULAV" nebi danas nacisti vrsljali Srbijom i Kosovom.

BOLJE RECENO

10.09.2019. 19:58

@Nenad - RAZORNA MOC, koja odgovara 100.000 do 150.000 tona TNT-eksploziva.