Indija locirala izgubljen modul tokom spuštanja na Mesec (FOTO)

Beta

nedelja, 08. 09. 2019. u 17:28

Индија лоцирала изгубљен модул током спуштања на Месец (ФОТО)

Foto ISRO

Agencija Press Trust of India izjavu iz svemirske agencije da su kamere sa “Čandrajana 2”, orbitera ove Mesečeve misije, locirale modul na površini Meseca, ali nema zvanične potvrde ove informacije
Predsednik Indijske svemirske agencije K. Sivan danas je izjavio da je modul koji se spustio na Mesec sa kojim je komunikacija izgubljena tokom ateriranja lociran na tlu ovog nebeskog tela kao i da se nastavljaju pokušaji da se sa njim uspostavi komunikacija.

Pročitajte još: Satelit nestao nad mesecom

Agencija Press Trust of India citira Sivanovu izjavu da su kamere sa “Čandrajana 2”, orbitera ove Mesečeve misije, locirale modul na površini Meseca, ali nema zvanične potvrde ove informacije od agencije.

Inače, Indijska svemirska agencija je saopštila ranije da je izgubila kontakt sa lunarnim modulom Vikram u subotu kada se on približavao Mesečevom južnom polu da bi spustio vozilo koje je trebalo da traga za tragovima vode. Ovo je druga indijska misija na Mesec, prva je bila 2008. godine s letelicom Čandrajan 1 čiji je cilj bio potraga za vodom na površini Meseca uz korišćenje radara.

AP photo
AP photo
AP photo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije