Policija u Hongkongu upotrebila je gumene metke i suzavac u sukobu s prodemokratskim demonstrantima.

Policija je uklonila demonstrante sa metro stanica Mong Kok i Princ Edvard, a jedna osoba je iznesena na nosilima sa maskom za kiseonik, prenosi Rojters.

Pročitajte još: Ponovo sukobi policije i demonstranata u Hongkongu

Kako navodi ta agencija, dve osobe su bile hospitalizovane, ali su u stabilnom stanju.

Policija i demonstranti se čestu sukobljavaju na metro stanicama tokom protesta koji su doveli do najveće političke krize u Hongkongu od kada je Britanija predala vlast Kini 1997. godine.

Pročitajte još: KINESKI MEDIJI O HONG KONGU: Vojska će reagovati ako se pogoša situacija

Višemesečni protesti u bivšoj britanskoj koloniji ne jenjavaju, predstavljajući direktnu pretnju za vlasti u Pekingu.

Liderka Hongkonga Keri Lam prošle nedelje je izjavila da ima "vrlo, vrlo ograničene" mogućnosti da okonča krizu koja je dosegla "nacionalni nivo", čime je aludirala na vlasti u Pekingu, prenosi agencija.

LIDERKA HINGKONGA NAJAVILA POVLAČENjE SPORNOG ZAKONA

Liderka Hongkonga Keri Lam danas će najaviti i formalno povlačenje zakona o izručenju Kini, koji je izazvao tromesečne proteste u gradu pod kineskom vlašću, prenosi Rojters.

Ovo je potvrdio izvor iz vlade, samo dva dana nakon što je Rojters otkrio da je Lam prošle nedelje na sastanku izjavila da ima "vrlo, vrlo ograničene" mogućnosti da okonča krizu koja je dosegla "nacionalni nivo", čime je aludirala na vlasti u Pekingu, prenosi agencija.

Lam će se u 16 sati po lokalnom vremenu sastati sa poslanicima iz Pekinga, delegacije Hong Konga u Nacionalnom narodnom kongresu i članovima narodne kineske političke konsultativne konferencije, prenelo je nekoliko kineskih medija.