„Najveći neprijatelj Kremlja” pušten iz zatvora

Tanjug

petak, 23. 08. 2019. u 08:33

„Највећи непријатељ Кремља” пуштен из затвора

Foto: Tanjug/AP

Sud u Moskvi prethodno je odbio zahtev direktora zatvora u kojem je Navaljni služio kaznu od 30 dana da mu se ona produži za 18 sati
Ruski opozicionar i kritičar Kremlja Aleksej Navaljni poručio je danas, nakon izlaska iz zatvora, da će se protesti protiv vlasti nastaviti i da će biti masovniji.

"Sada vidimo da im laži i prevare nisu dovoljne. Nije im dovoljno da zabrane kandidatima da izađu na izbore. Oni namerno žele da uhapse desetine ljude i pretuku na stotine... To pokazuje da ne postoji podrška ovom režimu. Oni to osećaju i uplašeni su", tvrdi Navaljni, koji se obratio samo nekoliko minuta po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo 30 dana zbog podsticanja na proteste koji pozivaju na slobodne izbore.

Navaljni je dodao da ne sumnja da će se talas protesta povećati uprkos, kako tvrdi, "pravim delima zastrašivanja i terora koji se trenutno događaju dok se ljudi nasumice hapse".

Pročitajte još: Navaljni osuđen na 10 dana zatvora

On je poručio da će "režim ozbiljno zažaliti zbog onoga što je uradio", prenosi Rojters.

Navaljni je oslobođen nakon što je sud u Moskvi odbio zahtev direktora zatvora u kojem je Navaljni služio kaznu od 30 dana da mu se ona produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Жива Н. Суботички

23.08.2019. 09:28

"Пета колона"је увек била најопаснији непријтељ по суверенитет једне земље јер она увек мобилише најгори олош у земљи спреман је да уради све за новац. Само Стаљи није иза лађа имао 5. Колону и зато је тако успешно савалдао нагори режим у историји човечанства какав је био 3.Рајх под Хитлером.