Širom SAD demonstracije za promenu zakona o oružju

Tanjug

nedelja, 18. 08. 2019. u 09:10

Широм САД демонстрације за промену закона о оружју

Foto Tanjug/AP

Širom Sjedinjenih Država održani su protesti na kojima je od Kongrersa zatraženo da pooštre zakone o kontroli oružja, posle masovnih pucnjava u Teksasu, Ohaju i Kaliforniji
VAŠINGTON - Širom SAD održani su protesti na kojima je od Kongrersa zatraženo da pooštre zakone o kontroli oružja, posle masovnih pucnjava u Teksasu, Ohaju i Kaliforniji.

Desetine demonstranata okupile su se u Providensu na Long Ajlendu, noseći transparente: "Razoružajte mržnju", "Dosta" i "Nikome ne treba oružje rata kod kuće".

Sličan protest održan je u Baltimoru.

Demonstranti u Čarlstonu, u Zapadnoj Virdžiniji, nosili su transparente kojima su pozivali da se promeni Kongres ako se ne promeni zakon.

Demonstranti su se okupili i ispred Gradske skupštine u San Francisku.

Američki Kongres je na letnjoj pauzi, ali je lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel zatražio od predsednika tog doma da razmotri moguće predloge novog zakona o oružju koji bi se našli pred poslaniocima kada se vrate sa odmora u septembru.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Теодор Емер

18.08.2019. 16:11

Мржњу треба дефинитивно искоренити из ЕвроАмериканаца, Споменимо само како је ускоро стота годишњица од стравичног масакра око 800 АфроАмериканаца. Континуиране масакре АмероАмериканаца или Индијанаца нико више ни не спомиње.