VLASNICI jedne kineske prodavnice građevinskog materijala u gradu Guižou našli su se na udaru javnosti kada se pojavio snimak u kom zaposlene izgleda teraju da jedu živu ribu i piju pileću krv. Ovo je navodno bila kazna za one koji nisu ispunili prodajne kvote.

Pročitajte još: BRUTALNO PONIŽAVANjE ZAPOSLENIH: Terali ih da puze prometnom ulicom (VIDEO)

Na odvratnom videu se vidi kako čovek sa kofom sitnih riba prolazi kroz redove prodavaca u službenim plavim prslucima i deli “poslasticu” uz instrukcije da grizu dok ne pukne. Posle toga iz plastičnih čaša piju čudnu tečnost koja je, kako prenose lokalni mediji, verovatno pileća krv, dok neki od nesrećnih radnika povraćaju.

Pročitajte još: IŽIVLjAVANjE NAD ZAPOSLENIMA: Terali ih da piju urin i jedu bubašvabe za kaznu (VIDEO)

Kompanija je brže bolje izdala saopštenje u kom navode kako su ljudi na snimku dobrovoljci i kako je cilj bio da se motivišu manje usešni prodavci. U jednom portalu se pojavila informacija da su čak i menadžeri pojedinih prodajnih objekata jeli ribu i pili krv.

Međutim, korisnici društvenih mreža nisu baš ubeđeni da je sve to istina, posebno zato što je u Kini bilo dosta sličnih slučajeva u kojima su zaposleni javno kažnjavani i zlostavljani na bolesno kreativne načine. Tako je početkom ove godine kompanija iz grada Zaožuang naredila zaposlenima koji nisu ispunili prodajne ciljeve da puze ulicom dok ispred njih ide “barjaktar” sa logom firme na zastavi.

(odditycentral.com)