MOĆNI I OPASNI: SAD sastavile rang-listu ruskih vojnih aviona

NovostiOnline

14. 08. 2019. u 14:25

МОЋНИ И ОПАСНИ: САД саставиле ранг-листу руских војних авиона

Foto MO Rusije

Američki list „Nešenl interest“ nazvao je „najopasnijim i najmoćnijim“ — pet ruskih vojnih aviona
Američki list „Nešenl interest“ nazvao je „najopasnijim i najmoćnijim“ — pet ruskih vojnih aviona.

Na rang-listi se nalaze višenamenski lovac Su-27, koji je, prema autorima članka, bio odgovor SSSR-a na američke avione F-15 i F-16, kao i prilično mnogo eksportovani MiG-29, koji je i do danas u upotrebi u vojskama nekih država.

Časopis ističe odlično naoružanje aviona Su-27, koje uključuje nekoliko raketa vazduh-vazduh.

U vrhu se nalaze i lovci Su-35 i Su-57. Prvi avion, pišu autori, ističe se brzinom od 2.390 km/č i radijusom uništenja od 1.600 kilometara i više. On, pri tome, pripada generaciji aviona 4++, a za njegovu konstrukciju koriste se radio-apsorbujući materijali, što avionu Su-35 omogućava neprimetnost.

PROČITAJTE JOŠ - Šta sve može ruski lovac Su-57 (VIDEO)

Nevidljivi lovac pete generacije Su-57 nadmašio je ostale avione u nizu parametara. List ističe njegovo najnovije oružje i činjenicu da je manevarska sposobnost Su-57 bolja od aviona F-35.

Foto Arhiva VN

Na spisku najopasnijih vojnih aviona našao se i Tu-160. Autori članka navode veoma veliku brzinu bombardera — 2.220 km/č, a njegov letni domet je 7.300 kilometara. Osim toga, u tekstu se dodaje da Tu-160 može da bude naoružan i nuklearnim i konvencionalnim bojevim glavama.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vladimir

14.08.2019. 16:05

....to i nije neko "otkriće", jer su uvek imali bolje avione od vas, i ne samo avione! Uostalam setite se šta vam je "radio" MIG 21 u Vijetnamu ..... a ne bih dužio, vi ste i glavni "krivci" što vas je Rusija prevazišla u svim segmentima naoružanja - uvodjenjem sankcija toj državi! Vi da "kaznite" Rusiju (?) - GLUPO i kontraproduktivno! Dobili ste što se t r a ž i l i !