Nemačka suspenduje 35 miliona evra pomoći Brazilu

Tanjug

12. 08. 2019. u 22:55

Немачка суспендује 35 милиона евра помоћи Бразилу

Depositphotos / Šuma u brazilskom Amazonu

Nemačka je odlučila da zbog sve masovnije seče šuma u Brazilu privremeno obustavi slanje 35 miliona evra toj zemlji, namenjenih za očuvanje amazonske prašume
Nemačka je odlučila da zbog sve masovnije seče šuma u Brazilu privremeno obustavi slanje 35 miliona evra toj zemlji, namenjenih za očuvanje amazonske prašume.

Taj potez je posledica "velike zabrinutosti zbog rastuće seče šuma u brazilskom Amazonu", rečeno je iz nemačke ambasade u Brazilu listu "Folha de S.Paolo".

Kako su naveli ova odluka neće uticati na sredstva u "Fondu Amazona", u kojem je Nemačka ključni donator, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ - Za spas Amazonije "demonstriralo" 500.000 mrava

Prema pisanju lista "O Globo" odluka Berlina odnosi se na sredstva namenjena za nove projekte, koje finansira brazilsko Ministarstvo životne okoline.

Seča brazilskih prašuma porasla je za 67 procenata u prvih sedam meseci ove godine, saopštila je ranije brazilska Agencija za istraživanje svemira, nakon čega se oglasila brazilska Vlada, tvrdeći da su te informacije nepouzdane i netačne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Arsenije

13.08.2019. 00:23

Samo pare da se zarade, nema veze što život na planeti zavisi od Amazona. Amerikanac mora da zaradi, pa makar umro, ali profit mora da se ostvari... Kasno će da shvate da pare ne mogu da se dišu, jedu, piju i da kad nema osnovnih resursa, pare gube smisao.