Smrtonisni mikrobi u Baltičkom moru ubili su državljanku Nemačke, a nakon što su visoke temperature stvorile uslove da se opasni patogen brzo razmnožava.

Visoke temperature naterale su mnoge da potraže osveženje u moru, međutim, za stariju Nemicu iz pokrajine Meklenburg Vestern Pomeranija, leto se završilo tragično, piše Raša tudej.

Naime, nesrećna žena se zarazila smrtonosnom Vibrio bakretijom, saopštila je nemačka državna Kancelarija za zdravlje i socijalnu zaštitu.

PROČITAJTE JOŠ - SUPERBAKTERIJA HARA EVROPOM: Otporna na antibiotike, već usmrtila hiljade ljudi (VIDEO)

Kako se navodi, postoji nekoliko sojeva patogena, među ostalim neki od njih pripadaju bakteriji koja "jede meso", a neki sojevi mogu da uzrokuju koleru.

Vibrio bakterija može da uđe u ljudsko telo na više načina, uključujući otvorene rane što može da dovede i do infekcije i sepse, a posebno je opasna za one sa narušenim imunim sistemom ili hroničnim bolestima jetre.

Nemački mediji pretpostavljaju da je Nemica zaražena mikrobom, imala imunološki nedostatak.

Uslovi uz Baltičko more su idealni za Vibrio bakteriju koja u tim uslovima uspeva.

"Vibrio bakterija se množi posebno kada je sadržaj soli 0,5 odsto, a temperatura vode oko 20 stepeni", izjavila je šefica Sekretarijata za zdravlje nemacke provincije Martina Litman.