Stambeni krediti bez kamate – u Danskoj

Tanjug

petak, 09. 08. 2019. u 21:33

Стамбени кредити без камате – у Данској

Foto Free Images Pixabay

Zaduživanje građana u Danskoj nikad nije bilo jeftinije, budući da je jedna od tamošnjih banaka ponudila stambene kredite sa nultom kamatnom stopom

Zaduživanje građana u Danskoj nikad nije bilo jeftinije, budući da je jedna od tamošnjih banaka ponudila stambene kredite sa nultom kamatnom stopom.

Prvi put u istoriji danskog tržišta hipotekarnih zajmova, Nordea bank Abp je najavila da će početi da nudi stambene kredite na 20 godina s fiksnom ratom otplate, na koje neće naplaćivati kamatu, preneo je "Blumberg njuz".

"Nikada nije bilo jeftinije pozajmljivati", rekla je Lise Nitoft Bergman, glavna analitičarka finansijskog ogranka Nordea banke u Danskoj za "Blumberg".

PROČITAJTE JOŠ -  NEMA IZBEGAVANjA POREZA: Internet platforma će davati podatke poreznicima u Danskoj

"Očekujemo da će ovo doprineti povećanju cena nekretnina", dodala je ona.

Istovremeno, treća najveća banka u Danskoj, Jiske bank, ponudila je klijentima kredite na deset godina po negativnoj kamatnoj stopi od 0,5 odsto, što zapravo znači da će klijent vratiti manji iznos od pozajmljenog.

Na primer, ako ste kupili kuću za milion dolara i otplatili hipoteku u celosti za deset godina, banci biste vratili svega 995.000 dolara, prenosi Biznis insajder.