Tramp tužio Kaliforniju

Tanjug

07. 08. 2019. u 08:15

Трамп тужио Калифорнију

AP Photo Donald Tramp

Predsednik SAD navodi se da novi statut, koji je prošle sedmice dodat zakonu, neustavan zato što donosi nova nezakonita pravila o tome ko može da se kandiduje za predsedničke izbore
Predsednik SAD Donald Tramp podneo je tužbu protiv američke države Kalifornije zbog usvajanja novog zakona, kojim se od predsedničkih kandidata zahteva da objave podatke o plaćanju poreza na prihode.

Pročitajte još: Trampova osuda rasizma

U tužbi koju su u federalnom sudu u Sakrementu podneli Trampovi advokati, navodi se da novi statut, koji je prošle sedmice dodat zakonu, neustavan zato što donosi nova nezakonita pravila o tome ko može da se kandiduje za predsedničke izbore, javio je u utorak Rojters.

Pročitajte još: Tramp bez kočnica


U tužbi se, kako javlja AP, navodi da novi zakon predstavlja "ogoljeni politički napad" na Trampa.

Republikanska partija je u utorak podnela sličnu tužbu protiv države Kalifornije, navodi Rojters.

Novim zakonom je predviđeno da predsednički kandidati objave svoje podatke o porezima na prihode za poslednjih pet godina kako bi mogli da se kandiduju u Kaliforniji, najmnogoljudnijoj državi u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

TeslaUSA

07.08.2019. 13:19

Kalifornija je jednopartijska, socijalistička država. Najdevijantnija tvorevina na planeti. Opasnost po civilizaciju. Trula iznutra i polako puca po svim šavovima.