Skandalozni postupak policajaca u Teksasu izazvao opšti revolt na mrežama, usledilo izvinjenje (FOTO)

Novosti Online

utorak, 06. 08. 2019. u 21:50

Скандалозни поступак полицајаца у Тексасу изазвао општи револт на мрежама, уследило извињење (ФОТО)

Depositphotos

Fotografije su osvanule na društvenim mrežama, a ovakav postupak policajaca naišao je na osudu
Na društvenim mrežama objavljene su dve fotografije policajaca na konjima koji vode Afroamerikanca vezanog konopcem kroz grad.

Incident se dogodio u subotu u gradu Galvstonu. Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg muškarca.

To je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podseća na period ropstva iz 19. veka.

PROČITAJTE JOŠ -Šokirao je svet načinom na koji je pokušao da pobegne iz zatvora, sada je nađen mrtav

Usledilo je izvinjenje šefa lokalne policije Hejla koji je naveo da je to privođenje predstavljalo "nepotrebno sramoćenje".

"Verujem da su naši policajci loše prosudili u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju drugu jedinicu sa automobilom", naveo je on u saopštenju i dodao da policajci nisu imali lošu nameru.

Privedeni muškarac je kasnije oslobođen uz kauciju.

(RTS)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

r

07.08.2019. 08:45

teksas, svi poreklom nemci, amerikanci ne postoje, zasto nemci to rade, pa, zato sto im se ocigledno moze i zato sto amerika jos nije satrvena a planeta ceka ...

Bari

08.08.2019. 09:22

Neka ne lazu ti americki tvorovi samo misevi ne znaju da su amerikanci rasisti i da mogu ubili bi sve druge rase klu klus klan nije u evropi nego u americi te policajce bi trebalo isto u mesto desu to radili vezati za te zivotinje i vuci ih po celoj americi da dokazu da postoji zakon i za te prljave policajce