Klauvinjo da Silva, brazilski mafijaš koji je pre svega 24 časa postao globalna zvezda jer je pokušao da pobegne iz zatvora maskiran u ćerku, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji, pišu brazilski mediji. Istraga o Silvinoj smrti je u toku. Policija smatra da je počinio samoubistvo.

Telo Klaudinja da Silve, brazilskog švercera droge koji je pokušao da pobegne iz zatvora preobučen u odeću svoje ćerke, pronađeno je u zatvorskoj ćeliji.

Policija, koja je odmah pokrenula istrago o ovom slučaju, smatra da je Silva počinio samoubistvo, ali za sada nema potvrde ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ - Robijaš se maskirao u ćerku i krenuo napolje, odao ga jedan detalj (VIDEO)

Silva je pre nekoliko dana pokušao bekstvo iz zatvora tako što je na lice navukao silikonsku masku, stavio periku i tamne naočare i verujući da se dovoljno maskirao krenuo ka izlazu iz zatvora.

Silva je pokušao da izađe tako što se priključio grupi posetilaca, ali je jedan od policajaca bio sumnjičav i zatražio od njega da skine naočare, a zatim i periku.

Diler droge, koji je već osuđen na 73 godine robije, prebačen je u drugi zatvor, gde bi mu se mogla priključiti i ćerka, kojoj preti dvogodišnja kazna zatvora.

Masku, grudnjak, periku i žensku odeću Silvi je u zatvor donela trudnica, koja je takođe, za sada u pritvoru.

Silva je pre šest godina pokušao da pobegne puzeći kroz kanalizaciju, ali su ga čuvari uhvatili.

(RTS)