Helikopteri spasli putnike iz voza blokiranog poplavama u Indiji

Beta-AFP

27. 07. 2019. u 14:14

Хеликоптери спасли путнике из воза блокираног поплавама у Индији
Indijski vojni helikopteri i spasilački čamci pritekli su danas u pomoć za 700 putnika voza blokiranog poplavama izazvanim monsunskim kišama kod Mumbaja, saznaje se u službi spasavanja

Indijski vojni helikopteri i spasilački čamci pritekli su danas u pomoć za 700 putnika voza blokiranog poplavama izazvanim monsunskim kišama kod Mumbaja, saznaje se u službi spasavanja.

Voz "Mahalaksmi ekspres" krenuo je iz Mumbaja u petak uveče u pravcu Kolhapura, 350 kilometara južno odatle, ali je posle 60 kilometara blokiran poplavama izazvanim jakim kišama.

Vlasti su pozvale helikoptere i čamce indijske Ratne mornarice i Nacionalne službe za odgovor u katastrofama. Portparol te službe rekao je da je za prva dva sata već bilo spaseno 500 ljudi.


PROČITAJTE JOŠ: Nevreme donosi nove probleme EvropiSlužbe spasavanja prikazale su kamp blizu blokiranog voza.Portparol indijske železničke kompanije "Indian rejlvejs" (Indian Railways) rekao je za novinsku agenciju PTI da će specijalni pomoćni voz biti uveden da preveze putnike ka odredištu.

Velike monsunske kiše pale su u Mumbaju i oko njega zbog čega je danas otkazano 11 polazaka s međunarodnog aerodroma tog indijskog finansijskog centra. Devet aviona je trebalo da sleti u Mumbaju, ali su preusmereni na druge aerodrome.

Više od 250 ljudi izgubilo je život u poplavama u Indiji poslednje dve nedelje, a najviše su pogođene države Asam i Bihar na severoistoku Indije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije