Pink Panter iz Podgorice uhapšen u Kamerunu

Tanjug

sreda, 24. 07. 2019. u 13:46

Пинк Пантер из Подгорице ухапшен у Камеруну

Ilustracija/Despositphotos

Podgoričanin D. B. uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački zlatare iz koje su ukradeni nakit i dragulji čija vrednost je procenjena na oko 800.000 dolara
Podgoričanin D. B. uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački zlatare iz koje su ukradeni nakit i dragulji čija vrednost je procenjena na oko 800.000 dolara, prenosi portal Mondo.me, pozivajući se na pisanje podgoričkog lista Dan, koji navodi i da je uhapšeni bio član kriminalne grupe Pink Panter.


Prema saznanjima Dana, crnogorske bezbednosne službe obaveštene su o hapšenju D.B, a da je on nekada bio član te ozloglašene kriminalne grupe vidi se iz policijske evidencije.


Podgorički dnevnik navodi da se pljačka u Kamerunu dogodila ranije i da je D.B. uhapšen tek nakon brojnih veštačenja kojima su utvrđeni identiteti osumnjičenih.


D. B. ima kriminalni dosije i ranije je privođen zbog sumnje da je takve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika, piše Dan.


Pročitajte još: Španija odbila da izruči nikšićkog "Pink Pantera" Crnoj Gori


Prema podacima crnogorskih bezbednosnih službi, D.B. je Podgoricu napustio 1996. godine.


Grupa “Pink Panter” poznata je po razbojništvima koja su počinili u različitim zemaljama sveta. Članovi te ozloglašene bande potiču s prostora bivše Jugoslavije, a među njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije.


Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega odnose plen vredan po nekoliko desetina i stotina hiljada euvra, navodi Dan i dadaje da se zbog toga, nakon počinjene pljačke, odmah utvrđuje da li iza nje stoje pripadnici ove bande.