Adnan Oktar (63), vođa sekte i vlasnik TV kanala 9 na kojem je nastupao kao propovednik posle više od godinu istrage, optužen je za seksualno zlostavljanje te otmicu maloletnika, prenosi turski Hurijet Dejli.


Osim njega, optužnicom je tretirano još 226 optuženih, od kojih je 171 u pritvoru, a 25 se već nagodilo s tužiocem. Oktar i njegovi saradnici terete se za zlostavljanje i nanošenje patnje najmanje 125 žrtava.


Oni se, takođe, terete i za pokušaj ubistva, davanje mita, ucenjivanje, falsifikovanje te za učestvovanje u oružanoj organizaciji i vojnoj špijunaži.


Adnan Oktar je samozvani islamski propovednik, vlasnik TV kanala A9, koji mu je služio za propagiranje njegovih ideja. Nediplomirani student arhitekture, istorije i filozofije, Oktar je pobornik teorija zavere, borac protiv ateizma, darvinista, masona i cionista. Vodio je dve organizacije, jednu usmerenu očuvanju tradicionalnih moralnih vrednosti, a drugu "naučnu", koncentrisanu na širenje antidarvinističke teorije.

PROČITAJTE JOŠ: Uhapšeni sektaši iz Obrenovca


Njegovu organizaciju turski mediji nazivaju kultom, u sklopu kojeg je zlostavljao žene i maloletne devojke. Adnan Oktar najpoznatiji je po svojoj neobičnoj TV emisiji u kojoj je mešao veru sa zabavom.


U emisiji bi govorio o islamskim vrednostima, a onda plesao s mladim ženama koje je nazivao mačkicama, a one njega lavom. Njegove "mačkice" su sve izraženih oblina, duge kose, često plave, uskog struka i punih usana, dok su im oči naglašeno našminkane u mačkasto iskošen oblik, preneo je "Dnevni avaz".


PLASTIČNE OPERACIJE


Svoje sledbenice je terao na plastične operacije ne bi li što više nalikovale idealu lepote koji mu se urezao dok je kao dečak odrastao u blizini noćnog kluba u Ankari, ispričala je novinarima Beril Koncagul, koja je u turskim medijima bila poznata kao Oktarova omiljena "mačkica".


Devojke su morale da ga služe gole, a on ih je tukao, vikao na njih, terao ih na seksualne odnose.


"Morale smo ga zvati 'ljubavi moja' nezavisno od toga što bi radio", prenela je nekada omiljena Oktarova "mačkica".


Ako bi hteo da čita novine, dve gole devojke držale su novine ispred njega.


Žene i devojke dobrovoljno bi mu se pridružile da bi učestvovale u TV šouu, ali onda ih više ne bi puštao.


Uhapšen je prošle godine, a policija je prilikom racije zaplenila 96 pištolja, 23 puške, 3.000 metaka i 300.000 dolara u gotovini. U sklopu akcije vlasti su blokirale 120 internet sajtova povezanih s Oktarovim kultom.


U njegovom tumačenju religije bilo mu je dozvoljeno imati seksualne odnose sa svakom osobom starijom od sedam godina.(nezavisne.com)