U Parizu strahuju da je požar u Notr Damu u vazduh ispustio olovo

Beta

18. 07. 2019. u 17:59

У Паризу страхују да је пожар у Нотр Даму у ваздух испустио олово

AP Photo

Pariska regionalna zdravstvena agencija već je preporučila da se urade testovi krvi dece ispod sedam godina i trudnica koji žive blizu katedrale
Grad Pariz naredio je dubinsko čišćenje škola koje se nalaze u blizini katedrale Notr Dam, koja je izgorela u aprilu, zbog sumnji da je nivo olova u vazduhu viši od dozvoljenog. Saopštenje je usledilo pošto je jedan francuski portal objavio informaciju da je požar koji je zahvatio krov katedrale Notr Dam ispustio u vazduh tone toksičnog olova.

Pročitajte još: KATEDRALA OSVANULA U PEPELU: Požar u Notr Damu ugašen; Alarm se dva puta oglasio; Svetski lideri nude pomoć u obnovi (FOTO, VIDEO)

Zvaničnik gradskog odeljenja za zdravlje Arno Gotje negirao je da je nivo olova povišen, ali je rekao da će se u godišnjem čišćenju posebna pažnja posvetiti u 10 škola koje se nalaze u blizini izgorele katedrale.

Pariska regionalna zdravstvena agencija već je preporučila da se urade testovi krvi dece ispod sedam godina i trudnica koji žive blizu Notr Dama, nakon što je potvrđeno da je u okolini katedrale izmeren povišen nivo olova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)