AUSTRIJA I DELINKVENCIJA: Koga kazniti - decu ili roditelje?

Tanjug

15. 07. 2019. u 23:59

АУСТРИЈА И ДЕЛИНКВЕНЦИЈА: Кога казнити - децу или родитеље?

Depositphotos

U Austriji se, zbog sve većeg broja maloletnih delikvenata, vodi burna diskusija, čija je glavna tema kako smanjiti maloletnički kriminal
U Austriji se, zbog sve većeg broja maloletnih delikvenata, vodi burna diskusija, čija je glavna tema kako smanjiti maloletnički kriminal.


U prošloj godini je čak 6.241 osumnjičeni bio u starosti od 10 do 14 godina, što je rast od šest odsto, a još 990 je bilo ispod 10 godina starosti, što je rast od čak 30 procenata, pokazuju zvanični podaci.


Zbog ovih šokantnih podataka, doskorašnji ministar unutrašnjih poslova i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl, zatražio je spuštanje starosne granice za kažnjivost sa 14 na 12 godine.


PROČITAJTE JOŠ: Geni krivi za nasilje i delikvenciju


Kikl želi da omogući da već 12.godišnjaci mogu biti osuđivani na zatvorske kazne.


Na drugoj strani, Karl Marer iz Narodne partije (OVP), želi kažnjavanje roditelja maloletnih delikvenata.


Ukoliko roditelji ne žele da sarađuju sa vlastima u resocijalizaciji svoje dece, Marer predlaže novčane kazne, pa sve do, ako se radi o imigrantima, zabrani dodele austrijskog državljanstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Peca

16.07.2019. 00:23

Drzavu, drzave je napravila glupi zakon da nesmes da vaspitavaju nego ih oni po "zakonu"uredjuju za buduce kriminalce

realist.

16.07.2019. 04:47

Takva deca Koja Drzava savetuju su najveci kriminalci, a drzavu treba kazniti jer oni nisu sa decom vec Roditelji Koji muku muce da bi decu na ovakvih vremena gde vlada globalizacija radi se samo o profit, jer su Nase zemln sa Balkana krenuli isti put kao Zapadne zemlje u kojim cveta narkomani ja I druge kriminelle stvari kapitalizam je propast Koji zivi od korupcije I kaznjava ja silom.

Gasa

16.07.2019. 05:13

Dobro dosli u Eu,zemlje koje donose decija prava,a deca to koriste,roditelji mutavi,zemlje gde se stite pederi,zemlje gde se kucici nose umesto malih beba...