Tramp u inat Obami istupio iz sporazuma s Iranom?

Tanjug

nedelja, 14. 07. 2019. u 12:54

Трамп у инат Обами иступио из споразума с Ираном?

Donald Tramp Foto Tanjug/AP

Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz "diplomatskog vandalizma", kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami, napisao je bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok
Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz "diplomatskog vandalizma", kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami, napisao je bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok u novootkrivenom šokantnom dopisu Dauning stritu, prenosi Mejl on sandej.

Derok je naveo da se američki predsednik povukao iz nuklearnog sporazuma "iz ličnih razloga" i nagovestio da je bilo podela među njegovim najbližim saradnicima.

Prošle nedelje Mejl on sandej objavio je dokumenta u kojima je Derok opisao administraciju predsednika SAD Donalda Trampa kao "nesposobnu" i "disfunkcionalnu" što je izazvalo diplomatski spor između Londona i Vašingtona, nakon čega je Derok podneo ostavku.

Britanski zvaničnici su pokrenuli istragu kako bi pronašli osobu odgovornu za curenje dokumenata, prenosi Rojters.

Prema pisanju Sandej tajmsa koji se poziva na neimenovane izvore iz vlade, osumnjičeni jei dentifikovan i pretpostavke da bi curenje dokumenata moglo da bude rezultat hakerskog napada neke strane države su isključene.

Direktor antiterorističke policije upozorio je medije da ne objavljuju ova dokumenta jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

буки

14.07.2019. 23:01

Могао би у инат Клинтоновима да се повуче са Космета.