Šeik Halid bin Sultan Al Kasimi bio je sin sultana Bin Mauhameda al Kasimija, emira Šardžaha, grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Sheikh Khalid bin Sultan Al Qasimi, Seik kalid Bin sultan al Kasimi.


Sin vladara Šardžaha preminuoje u utorak u Londonu u 39. godini, a strani mediji danas prenose da je smrti prethodila žurka puna droge i orgija u njegovom stanu.


Šeik Halid bin Sultan Al Kasimi bio je sin sultana Bin Mauhameda al Kasimija, Emira Šardžaha, grada u Ujedinjeni Arapskim Emiratima.


Izvori kažu da je pronađena droga u njegovom stanu u centralnom Londonu, gde je pronađeno i beživotno telo šeika.


Policija još nije ni potvrdila ni demantovala ove navode.


- Pre smrti u njegovom stanu bila je žurka, na kojoj su gosti navodno koristili drogu i imali orgije - rekao je izvor, prenosi Dejli mejl.


Sumnja se da je šeik iznenada preminuo nakon uzimanja veće količine droge.


- Pored policijske istrage, naložena je hitna interna istraga, a osoblju je naređeno da ćuti - dodao je izvor.


Mediji prenose da je Al Kasimi uživao u slobodi koju je imao u Londonu, ali da se ta priča ipak "završila tragično".


Blok stanova u kojem je pronađeno telo Šeika prodaje se po ceni od 100 miliona evra.


Prijatelji se opraštaju od šeika preko društvenih mreža, dok je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proglašena trodnevna žalost i zastave su spuštene na pola koplja.


PROČITAJTE I: Opkolila ga policija, razneo se bombom


- Bio je izuzetno talentovan i vredan radnik. Al Kasimi je bio divna osoba - izjavio je njegov prijatelj i bivši partner Eliot Friz.


Policija za sada nije nikoga uhapsila zbog "neočekivane smrti" šeika.Šeik Halid rođen je u Šardžahu, ali se sa devet godina preselio u Veliku Britaniju. Obrazovao se u prestižnoj školi u Kentu.


Studirao je francuski i španski na Imperial koledžu u Londonu, pre nego što je prešao u modu i upisao umetničku školu. Pokrenuo je liniju muške odeće Kasimi, koja postoji od 2008. godine.


Mnogi izjavljuju saučešče Emiru, koji je najstarijeg sina izgubio 1999. godine. Kako je tada preneo Independent, šeik Muhamed bin Sultan Al Kasimi umro je od predoziranja heroinom kada je imao 24 godine.


Navodno je pronađen na podu kupatila u Velikoj Britaniji, okružen špricevima.