Počinju letnje gužve kroz Austriju

Tanjug

petak, 28. 06. 2019. u 22:54

Почињу летње гужве кроз Аустрију

Depositphotos

Na istoku Austrije danas počinje letnji rapsust za nešto više od 475.000 đaka, što će od poslepodnevnih sati izazvati letnje gužve
Na istoku Austrije danas počinje letnji rapsust za nešto više od 475.000 đaka, što će od poslepodnevnih sati izazvati letnje gužve.


U austrijskim pokrajinama Beč, Donja Austrija, Burgenland, ali i nemačkim pokrajinama Hesen, Rajnland-Pfalc, Zarland, Šlezvig-Holštajn i Meklenburg-Donja Pomeranija, đaci dobijaju svedočanstva, nakon čega mnogi kreću na letnji odmor.


PROČITAJTE I: POČELE PRAZNIČNE GUŽVE: U Nemačkoj i Austriji nepregledne kolone vozila, Srbija spremna


Austrijska auto-moto društva upozoravaju da će od podneva početi gužve na izlazima iz svih većih gradova, ali i da će na tranzitnim autoputevima kolone biti velike.

Nove mere vlasti pokrajine Tirol i Salcburg doprineće gužvama na svim putevima koji vode sa severa i zapada Evrope ka jugu.

Depositphotos

Naime, Tirol i Salcburg su odlučile da vikendom, to jest od subote u 7.00 do nedelje u 19.00 zatvore izlaze sa autoputeva oko većih gradova.

Time se želi sprečiti da veliki broj vozila, čiji vozači korišćenjem manjih puteva, žele da izbegnu gužve na autoputu, to jest da tranzitni saobraćaj ne prolazi kroz manja mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije