POGINULI PILOT I MEHANIČAR: Promašio pistu udario u zgradu (VIDEO)

B. V.

27. 06. 2019. u 08:11

ПОГИНУЛИ ПИЛОТ И МЕХАНИЧАР: Промашио писту ударио у зграду (ВИДЕО)

Foto Služba spašavanja RF

Posle kraćeg leta, posada AN-24 avio-kompanije "Angara", koja je letela u Ulan Ude morala je da se vrati na polazni aerodrom zbog neispravnosti jednog motora
Na aerodromu u Nižnjeangarsku u Burjatiji u četvrtak ujutro je zbog kvara na jednom motoru došlo do avionske nesreće u kojoj su poginuli pilot i mehaničar. Nesreću su preživela sva 43 putnika, drugi pilot i stjuardesa. Posle kraćeg leta, posada AN-24 avio-kompanije "Angara", koja je letela u Ulan Ude morala je da se vrati na polazni aerodrom zbog neispravnosti jednog motora.

Vidljivost je bila dobra i avion je sleteo na pistu, ali je zatim skrenuo na travu i udario u zgradu. Prema mišljenju eksperata do nesreće je došlo zbog znatno veće brzine prilikom sletanja nego što to propisuju pravila.


Pročitajte još: NESREĆA U NEMAČKOJ: Sudarila se dva vojna aviona; Jedan pilot poginuo (VIDEO)

Medicinske službe u Nižnjeangarsku kažu da su povređena 33 putnika, ali im životi nisu u opasnosti. Poginuli pilot Vladimir Kolomin je imao bogato iskustvo za 34 godine radnog staža i 15.702 sata letenja, kao i aviomehaničar Oleg Bardanov sa 35 godina radnog staža i 13.728 sati letenja.

Preživeli putnici pričaju da su videli kroz prozor da je jedan motor prestao da radi. Jedan od putnika telefonom je snimio sletanje i udar u zgradu koja se koristila kao garaža. Posle udara putnici su uspeli da izađu iz oštećene letelice. Tek desetak minuta kasnije eksplodirao je i drugi motor.— RT (@RT_com) June 27, 2019


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije