PUTIN O SPORU SA JAPANOM: Ruska zastava nad Kurilima nikada neće biti spuštena

Novosti online

subota, 22. 06. 2019. u 11:31

ПУТИН О СПОРУ СА ЈАПАНОМ: Руска застава над Курилима никада неће бити спуштена

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je povodom teritorijalnog spora koja njegova zemlja ima sa Japanom da ruska zastava nad Kurilskim ostrvima „nikada neće biti spuštena“
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je povodom teritorijalnog spora koja njegova zemlja ima sa Japanom da ruska zastava nad Kurilskim ostrvima „nikada neće biti spuštena“.

„Ne, nemamo takve planove“, izjavio je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“, odgovarajući na pitanje novinara.

Podsetimo, Japan je doneo odluku da odbije predlog za potpisivanje okvirnog mirovnog sporazuma s Rusijom o završetku Drugog svetskog rata na samitu G20 u Osaki krajem juna, saopštio je nedavno japanski „Asahi šinbun“, pozivajući se na izvore iz Vlade.

PROČITAJTE JOŠ: RUSKI PREDSEDNIK 4 SATA ODGOVARAO NA PITANjA - Putin: Ako želiš mir spremaj se za rat; Napad na Iran bi bio katastrofa, 90-tih smo bili na ivici sloma (VIDEO)

Kako navodi list, razlog za nepotpisivanje sporazuma je što strane nisu mogle da prevladaju nesuglasice u jednom broju istorijskih i bezbednostnih pitanja.

Ranije je japanska vlada očekivala da će do samita G20, gde je trebalo da bude održan sastanak premijera Japana Šinza Abea i predsednika Rusije Vladimira Putina, biti potpisan okvirni dogovor o mirovnom sporazumu.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Рашо

22.06.2019. 21:22

А неће да преговарају о компромисним решењу ради своје деце?