DELEGACIJA Skupštine Srbije, koju predvodi poslanik SPO Aleksandar Čotrić, našla se usred incidenta koji su na zasedanju 26. Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, u Tbilisiju, izazvali opozicioni gruzijski poslanici protestujući protiv učešća Rusije na ovom skupu.

Oni su tokom sednice u zgradi republičkog parlamenta podigli transparente protiv predsednika Rusije Vladimira Putina, vikali, bacali papire koji su stajali na stolovima i prosipali vodu u pravcu ruskih predstavnika. Skup je zatim prekinut, a delegati su u pratnji obezbeđenja evakuisani u hotel.

Gruzija nema diplomatske odnose sa Rusijom, sa kojom su u sukobu zbog Južne Osetije i Abhazije koje su na referendumu donele odluku da se odvoje od bivše sovjetske republike.

Prema rečima Čotrića, u sali je odjednom nastao metež i vika.

- Kada se situacija malo smirila prišao sam jednom od demonstranata da pitam o čemu se radi. Rekao je da se protive stavu Rusije, ali da nemaju ništa protiv Srbije, jer je i nama okupirana teritorija. Zahvalni su što nismo priznali nezavisnost Abhazije i Južne Osetije i rekli da oni nikada neće priznati tzv. Kosovo - rekao nam je Čotrić. - Neizvesno je hoće li skup biti nastavljen.