Osuđen zbog “štampanja” pištolja

Tanjug

19. 06. 2019. u 18:41

Осуђен због “штампања” пиштоља

Foto EPA

Tendaj Musvere iz Velike Britanije, koji se izjasnio krivim za proizvodnju vatrenog oružja na sudu u Sadarku, rekao je detektivima da je odštampao 3D pištolj za univerzitetski projekat
MUŠKARAC koji je uz pomoć 3D štampača napravio vatreno oružje opasno po život postao je danas prva osoba koja je na osnovu tih otužbi osuđena u Velikoj Brtaniji.

Oružje je otkriveno kada je policija izvršila raciju u potrazi za drogom u centralnom Londonu 2017. godine, prenosi Rojters.

Pročitajte još: NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE: Predstavljeno prvo štampano 3D srce (VIDEO)

Tendaj Musvere, koji se izjasnio krivim za proizvodnju vatrenog oružja na sudu u Sadarku, rekao je detektivima da je odštampao 3D pištolj za univerzitetski projekat, ali policajci su otkrili da je pretraživao internet da bi gledao video snimke o tome kako sa pravi oružje koje može da ispaljuje bojevu municiju.

Pročitajte još: Stižu lekovi iz 3D štampača!


Policija je saopštila da je ovo prva osuda u Britaniji u vezi sa pištoljem napravljenim pomoću 3D štampača.Musvere je tvrdio da je štampao vatreno oružje za "distopijski" univerzitetski filmski projekat, ali nije objasnio zašto je uključio sastavne delove neophodne za smrtonosno oružje", rekao je detektiv narednik Džonatan Roberts.


"Mi znamo da je Musvere planirao da dopuni štampano vatreno oružje čeličnim cevima kako bi iz njega moglo da se puca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije