Racija u Rusiji, uhapšeni finansijeri sirijskih terorista

Tanjug

sreda, 19. 06. 2019. u 11:16

Рација у Русији, ухапшени финансијери сиријских терориста

Foto Twitter

U velikoj akciji, dve osobe uhapšene su za sada u Rusiji zbog finansiranja takozvane Islamske države, saopštio je ruski Istražni komitet
U velikoj akciji, dve osobe uhapšene su za sada u Rusiji zbog finansiranja takozvane Islamske države, saopštio je ruski Istražni komitet.

Pretresi su izvršeni u Moskvi, Moskovskoj oblasti, Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu, Krasnojarskom kraju, Astrahanskj oblasti, Stavropoljskom kraju i Dagestanu.

Istragom je utvrđeno da su od 2014. do 2017. godine pripadnici takozvane Islamske države, građani Rusije koji se nalaze u Siriji, finansirali tu organizaciju.

PROČITAJTE JOŠ - RUSIJA POD UZBUNOM: Pokrenuta protivteroristička operacija u Dagestanu

Stanovnici Dagestana su u više regiona organizovali prikupljanje novca preko platnih sistema i bankarskih kartica, kao i prebacivanje sredstava na sirijsku teritoriju koju su kontrolisali ekstremisti.

PROČITAJTE JOŠ - LIKVIDIRANI ISLAMISTI: Ruski specijalci sprečili teroristički napad (VIDEO)

Prema navodima Istražnog komiteta, navedene osobe skupile su oko 8.000.000 rubalja, što je oko 111.700 evra, od 200 ljudi iz Severnokavkaskog, Južnog, Centralnog, Severozapadnog, Sibirskog i Uralskog federalnog okruga.

Tokom istrage, u Moskovskoj oblasti su uhapšene dve osobe, prenosi Sputnjik.

Komentari (1)

realist.

19.06.2019. 13:20

To bi trebalo odmah kazniti, i oduzeti sva konta I lovu a njih strpati u zatvor par godina u Sibir.