Dva jača udara u Sečuanu, najmanje jedna žrtva

Tanjug

17. 06. 2019. u 18:22

Два јача удара у Сечуану, најмање једна жртва

Foto: Despositphotos

Zemljotres jačine 5,9 stepeni potresao je danas jugozapadni deo Kine nedaleko od grada Jibin u provinciji Sečuan

Dva jaka zemljotresa pogodila su danas jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan, a prema prvim izveštajima iz ovog dela Kine najmanje jedna osoba je nastradala.


Prvi potres, jačine 5,9 stepena po Rihterovoj skali, pratio je oko 30 minuta kasnije još jedan magnitude od 5,2, oba sa dubinom od 10 kilometara sa epicentrom u blizini okruga Čangning, saopštio je Američki geološki zavod, prenosi Rojters.


Državna televizija saopštila je i da su spasioci stigli do epicentra koji je uglavnom u ruralnom području i da su izvukli neke ljude iz ruševina žive.


Kineski državni mediji kažu da se potres osetio u velikim gradovima tog regiona, uključujući i glavni grad pokrajine Sečuan, Čengdu i gradu Čongking.


Pročitajte još: Snažan zemljotres pogodio severozapad Kine


Kineska agencija Sinhua saopštila je da je nekoliko kuća oštećeno u Čongkingu, ali da nije bilo povređenih tamo, prema podacima Opštinske kancelarije za vanredne situacije.


Slike objavljene u državnim medijima i na njihovim društvenim nalozima su pokazale pukotine na pojedinim zgradama i ljude koji su trčali ulicama u nekim gradovima u Sečuanu.


Ovaj deo Kine podložan je potresima, a u velikom zemljotresu u Sečuanu u maju 2008. nastradalo je skoro 70.000 ljudi, podseća agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije