Mađarska: Izvučeno telo 20. žrtve nesreće

Tanjug

nedelja, 09. 06. 2019. u 11:31

Мађарска: Извучено тело 20. жртве несреће
Telo 20. žrtve prošlonedeljne nesreće na Dunavu kod Budimpešte identifikovano je danas, saopštila je mađarska policija
Telo 20. žrtve prošlonedeljne nesreće na Dunavu kod Budimpešte identifikovano je danas, saopštila je mađarska policija.

Telo žene, državljanke Južne Koreje, izvučeno je u subotu popodne južno od Budimpešte, oko 22 kilometra od mesta nesreće, prenosi MTI.

Nesreća se dogodila 29. maja uveče, kada su se sudarili kruzer i turistički brod za razgledanje grada sa vode, dok se na njemu nalazilo 33 turista iz Južne Koreje i dva člana posade.

Sedam putnika je spaseno, tela 19 turista i jednog člana posade izvučeni su iz vode, dok se za preostalih osam putnika i dalje traga.

U potrazi učestvuju mađarska policija, ronioci i tim iz Južne Koreje.

U međuvremenu, južnokorejska ministarka spoljnih poslova Gang Gjong - Hva razgovarala je o nesreći u subotu, tokom posete Beogradu, sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, koji je upoznao ministarku Gang da je naše Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji svakodnevno pretražuju Dunav na teritoriji Srbije u potrazi za stradalima.

Sportski savez Novog Pazara obezbedio je prevoz, a Gradska čistoća se pobrinulo za transport sakupljene PET ambalaže.


Iako se akcija organizuje već godinama prizor na ovom jezeru je uvek isti nakon obilnih padavina, a akcija je signal svima da se priključe i da vode računa o životnoj sredini.

Zbog velike količine smeća, angažovane ekipe uspele su da očiste samo deo ove deponije na vodi koja predstavlja ekološku katastrofu za čitav kraj.

Ribarićko jezero je nastalo 1977. godine, pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku. Pripada opštinama Tutin i Zubin Potok, a malim delom opštini Novi Pazar. U poslednje dve decenije ono je Novopazarcima, Tutincima i stanovnicima Ibarskog Kolašina domaće "more". Više hiljada stanovnika iz ovog kraja izgradilo je vikendice, kuće za stanovanje i splavove. Ovo jezero je jedan od turističkih potencijala opština koje se sreću na njemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije