NOVI DETALjI SKANDALA: Srpkinja upozorila Štrahea da je reč o nameštaljci; Advokat i detektiv stoje iza snimka? (VIDEO)

Novosti Online/Agencije

22. 05. 2019. u 20:05

НОВИ ДЕТАЉИ СКАНДАЛА: Српкиња упозорила Штрахеа да је реч о намештаљци; Адвокат и детектив стоје иза снимка? (ВИДЕО)

Foto: youtube.com

Tajana Gudenus prva je posumnjala u navodnu nećaku ruskog oligarha zbog koje je bivši vicekancelar i predsednik Slobodarske stranke Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe doživeo veliki skandal
Tajana Gudenus prva je posumnjala u navodnu nećaku ruskog oligarha zbog koje je bivši vicekancelar i predsednik Slobodarske stranke Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe doživeo veliki skandal.

Bažno je napomenuti i to da je Tajana Gudenus, koja je najpre bila označena kao "fatalna Srpkinja" zbog koje je pala austrijska vlada, zapravo upozorila Štrahea da im druga žena u sobi, navodna nećaka ruskog milijardera, smešta... Ova druga žena praktično se ne vidi na snimku, a pojavljuje se na samo nekoliko minuta, prenosi "Express.hr".

Javnosti je prikazan samo manji deo šestosatnog snimka na kom se vidi kako Štrahe, očigledno pod uticajem alkohola, razgovara sa ženom koja se predstavila kao Aljona Makaraova, nećaka ruskog tajkuna.

Sa njima su bili desna Štraheova ruka Johan Gudenus i njegova supruga Tajana, inače srpskog porekla.

Der Standard otkriva da je u velikom delu snimka koji nije javno objavljen, u jednom trenutku upitala: "Nije li ovo možda klopka?" Ipak, na te njene reči nisu se obazirali niti njen suprug Gudenus, još manje Štrahe. Tajana Gudenus, možda je naprosto bila dovoljno trezna pa da posumnja u obećanje fantomske Ruskinje da će kupiti najveći austrijski dnevni list Kronencajtung uoči izbora 2017. i osigurati totalno medijsko navijanje za FPO.

Tako bi ova izrazito desničarska stranka osvojila izbore, u zamenu za nameštanje poslova za investiranje ilegalnih 250 miliona evra iz Rusije u Austriju.

OE24 otkriva da je Gudenus tog dana ispao najnaivniji u tom društvu. Gospođa im se predstavila kao Aljona Makarova, nećaka ruskog oligarha Igora Makarova, vlasnika Areti-Holdinga koji radi s gasom i naftom.

Pročitajte još - DETALjI O KOMPROMITUJUĆEM SNIMKU: U aferi Štrahe ključnu ulogu imao bečki advokat; „Operacija” trajala nekoliko meseci


Štraheu, koji je u tom trenutku navodno popio, situacija je postala sumnjiva.

"Klopka, klopka, to je totalna klopka", kazao je Štrahe. "Ma, nije to klopka", umirivao ga je Gudenus u teškom dijalektu, prenosi hrvatski portal.

Ono što je Štraheu bilo sumnjivo, bili su nokti navodne Makarovljeve nećake, koji, kako je on to smatrao, nisu bili dovoljno čisti za jednu tako bogatu ženu. Prema nekim tumačenjima čini se da ga je Gudenusa u to čak i uspeo da uveri.

Na snimci se čuje da je Štrahe toj Ruskinji obećao da ubuduće građevinska firma Štrabah, koja dobija najviše državnih konkursa, ako FPO pobedi na izborima, neće više dobijati ništa, nego će poslove dobijati navodna firme te Ruskinje. "Po višoj ceni", dodao je, odnosno po ceni višoj od realne.


ADVOKAT I DETEKTIV STOJE IZA VIDEA KOJI JE SRUŠIO ŠTRAHEA?

Iza video snimka koji je srušio doskorašnjeg vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijana Štrahea, a ujedno i austrijsku vladu, stoje jedan bečki advokat i detektiv, tvrdi bečki dnevnik “Esterajh” I televiziji “Oe24”.

List tvrdi, pozivajući se na eksperta za bezbednost Sašu Vandela, da su advokat Ramin M. persijskog porekla, i austrijski detektiv Julian H. organizovali klopku i snimili video.

U intervjuu za „Oe24“ Vandl, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kaže da ga je obučio i da video sa Ibice jasno nosi „njegov rukopis“.

To sam primetio čim sam pogledao snimke“, kaže Vandel dodajući da se Julian H. Štraheu i njegovoj desnoj ruci Johanu Gudenusu predstavio kao biznismen iz Minhena „Julian Taler“.

Julian u Minhenu ima detektivsku agenciju i živi u Beču.

Julian je krivično gonjen i osuđen, i bio je umešan u privrednu špijunažu kod firme Plaser i Tojrer“, dodao je Vandel. Julian je prijatelj sa bečkim advokatom koji je dogovorio prvi sastanak sa Gudenusom, potvrdio je Vandel.

Troškove proizvodnje video snimka koji je srušio čelnike FPO Vandel je procenio na oko 600.000 evra.

Prema njegovim rečima, video snimci su ponuđeni za više od miliona evra i on smatra da iza svega stoji „politički nalogodavac“.

Inače bečki advokat je poznat i po tome što je već 2015.nudio savetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video snimke na kojima je navodno Štrahe sa ilegalnim supstancama.

Taj video materijal nikada nije uspeo da unovči, jer je tražio prevelike svote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

ADVOKAT PERSIJSKOG POREKLA

23.05.2019. 00:12

Nazalost, pobedise ga migranti i Soros. Nadam se da ce za tu zamku koju su mu napravili, jos vise glasova dobit evropska desnica, na prestojecim izborima za parlament te tvorevine zvane EU.

shone

23.05.2019. 01:08

covek se malo opustio u zenskom drustvu.Novomatic Strabag i ostali financiraju stranke a o tom se suti.Jadan hc strache nasjeo bezveze

Deki

23.05.2019. 05:47

Prosto neverovatno da postoje tako naivni politicari.Ovo je vise nego smesno sta je sebi dopustio.Navukli ga ko dete.Manjak inteligencije ili nesto drugo..

Рашо

23.05.2019. 07:32

Добро је Штрахе и прошао, Јерг Хајдер је изгубио главу. Занимљиво је да нико не поставља питање ко је све наместио? Чудно је и да су сви десничари Европе (Штрахе, Берлускони, Салвини, Ле Пен,.... ) зли, крадљивци, преваранти, ... а од других нико? Необична појава је да су сви који су за ЕУ, САД, мигранте, хомосексуалце, банке, ... савршено поштени!

Paranoid

23.05.2019. 17:16

Da ovakav snimak ispliva kod nas, glavno pitanje bi bilo - ma ko nas je to ilegalno snimao?! Zapravo, već se dešavalo (npr afera 'dva papka' i željka cvijanović)