Ubijeno 11 tigrova zbog rituala

Tanjug

ponedeljak, 20. 05. 2019. u 23:59

Убијено 11 тигрова због ритуала

Foto EPA

U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine
U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine.


Većina uhapšenih su pripadnici plemena iz tampon zona i rezervata za divlje životinje, koji su ubijali tigrove i leoparde kako bi delove njihovih tela koristili u ritualima prinošenja žrtve božanstvima, prenosi "Hindustan tajms".


Kako se navodi, oni su verovali da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i doneti sreću.


"Delovi tela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog verovanja da će ih to odbraniti od uroka, poboljšati zdravlje i doneti prosperitet", pojasnili su zvaničnici odeljenja za divlje životinje.


PROČITAJTE JOŠ: Tigrovi, mačke i psi stradali u požaru u skloništu za životinje u Rumuniji(VIDEO)

Zvaničnici su otkrili da je većina velikih mački, čije su delove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.


"Čim bi tigrove stresla struja, lovokradice bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube i zatim ih zakopavali", rekao je jedan od zvaničnika.


Kako je rekao, nakon što se domognu delova tela, lovokradice su kontaktirale pripadnike plemena i za to naplaćivali 10.000 do 20.000 rupija.


Rituali u kojima se koriste delovi tela velikih mačaka praktikuju se još u provincijama Seoni, Balaghat, Mandla i Dindori, a slične prakse zabeležene i u provincijama Betul i Raizen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)