Glasne eksplozije odjeknule su večeras Damaskom, dok su sirijski državni mediji javili da neprijateljski projektili doleću iz pravca Izraela, koji je prethodno potvrdio da izvodi niz napada unutar Sirije.

Sirijska vazdušna odbrana je locirala objekte koji doleću iz "okupirane teritorije (Izraeela i palestinskih teritorija)" i oborila više njih, javila je sirijska državna televizija citirajući vojne izvore, preneo je Rojters.

Britanska agencija prenosi i da je sirijska televizija objavila snimke noćnog neba kroz koje se uzdiže svetlosni snop uz zvukove eksplozija.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

PROČITAJTE JOŠ - VRI NA BLISKOM ISTOKU: Na pomolu novi rat Izraela sa Libanom zbog Irana ili pomorskog blaga vrednog milijarde dolara?

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu je javila da su eksplozije izazvane izraleksom raketnom paljbom na ciljeve u okolini Damaska.

Kako prenosi Rojters, o napadu se za sada nije oglašavao ni Izrael, koji je, međutim, u više navrata potvrdio da gađa ciljeve u Siriji koji su povezani sa bliskim saveznicima sirijske vlade - Iranom i Hezbolahom.

Izrael smatra Iran svojom najvećom pretnjom, kao i libanski šiitski radikalni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Teherana.


Syria claims Israel attacked targets near Damascus https://t.co/alXu8Kuw2z