Anesteziolog optužen da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi ih spasao u zadnjem trenu i ispao heroj

Novosti online

16. 05. 2019. u 12:15

Анестезиолог оптужен да је отровао више од 50 пацијената, како би их спасао у задњем трену и испао херој

Free image Pixabay

Anesteziolog Frederik Pešie, lekar iz Francuske uhapšen je zbog sumnje da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi kada im pozli, uleteo u zadnjem trenutku, spasao ih i izazvao divljenje svojih kolega
Anesteziolog Frederik Pešie, lekar iz Francuske uhapšen je zbog sumnje da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi kada im pozli, uleteo u zadnjem trenutku, spasao ih i izazvao divljenje svojih kolega.

Tužilac ga je nazvao vatrogascem piromanom. Anesteziolog je priveden zbog, kako se navodi u optužnici, 42 veoma ozbiljna slučaja, u koja spada 20 smrti, koje su se desile u toku njegovog 17-godišnjeg rada u klinikama i bolnicama u Bezansonu, u istočnoj Francuskoj.

Pešie je navodno u anesteziju koju su koristile njegove kolege dodavao ono što ne sme, kako bi "uleteo u poslednjem trenu i spasao umirućeg pacijenta", tvrde tužioci i ističu da je na taj način on želeo da zavredi poštovanje i divljenje svojih kolega, a da ga žrtve obožavaju.

PROČITAJTE JOŠ - BANATSKA VEŠTICA ZAVILA VLADIMIROVAC U CRNO Baba Anujka je bila prvi serijski ubica u Srbiji, ubila 150 ljudi

Njegova opasna igra je davala ploda. Mnoge kolege smatrale su ga brilijantnim anestezilogom.

- Ako se optužbe ispostave kao tačne, on će biti najveći serijski ubica u istoriji Francuske - rekla je Me Beran, advokat koji zastupa nekoliko žrtava.

Anesteziolog je već pod nadzorom, jer je optužen za trovanje nekoliko pacijenata u maju 2017. godine, od kojih je dvoje umrlo. Sve žrtve su inače bile zdrave, dok nisu dobile tajanstvene i iznenadne srčane udare. Istražitelji su pronašli da su nivoi kalijuma u njihovoj krvi pet puta veći od smrtonosne doze.

Nakon što su ispitana tela još četvoro pacijenata, ekshumirana u decembru, i u njima su nađene visoke doze kalijuma.

Optuženom je zabranjeno da se bavi medicimnom do kraja suđenja. On i dalje tvrdi da je nevin, a njegovi advokati su podneli žalbu zbog zabrane da se bavi medicinim, rekavši kako ga je to stavilo u "komplikovanu" finansijsku situaciju.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Лука Д. Поповић

16.05.2019. 13:08

Када је профит по сваку цену мера успеха и господар живота и смрти сваког појединца, онда је јасно да ће се све више догађати овако монструозне ствари. Поготово што англосаксонско правосуђе максимал. штити криминалце до мере да се такви страшни криминални ризици исплате, зараде се огромне паре, а ако случајно монструм буде ухваћен за њега су саграђени супеконфорни затвори у којима ће провести од 8 - 10 година а по изласку бити у најмању руку имућaн човек ; што не би могао зарадити ни за 30 год

Маре

16.05.2019. 14:36

Ово је као када Вучић смањи пензије, па онда повећа (али у мањем обиму него што је смањио) и онда испадне херој.

Realno

16.05.2019. 15:45

Od majmuna do anesteziologa-treba da je jako dug,dug put -a on ga prevali za 5 godina ,pa ,drzi ljudske zivote u svojoj ruci!