Si: Ahilova peta Kine je nedostatak inovacija

Tanjug

četvrtak, 16. 05. 2019. u 11:41

Си: Ахилова пета Кине је недостатак иновација

Predsednik Kine Si Đinping Foto Tanjug/Ap

"Ahilova peta" Kine je nedostatak inovacija, navodi u autorskom tekstu za "Ći ši" predsednik Kine Si Đinping
PEKING - "Ahilova peta" Kine je nedostatak inovacija, navodi u autorskom tekstu za "Ći ši" predsednik Kine Si Đinping.

Si je u tekstu za ovaj list kritikovao i kinesku ekonomiju. "Iako je naša ekonomija dostigla drugo mesto u svetu, velika je, ali ne i jaka, prenaduvanost i krhkost su veoma prisutni. To se posebno oslikava u nedostatku inovacija, što je 'Ahilova peta' naše ekonomije", poručio je Si, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, tehnološki nivo Kine je i dalje nisko na globalnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ - Si Đinping: Tempo naših reformi ne staje

"Sredina u kojoj se otvaramo i razvijamo je uopšteno bolja nego ikad. U isto vreme, rizici i igre sa kojima se suočavamo su bez presedana. Ukoliko ne budemo pažljivi, možda padnemo u zamke koje su drugi postavili", smatra predsednik Kine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miladin

16.05.2019. 11:52

Naravno da su problem Kine inovacije kad su pokrali svu mogucu tehnologiju. Nema sta nisu prekopirali, nisu ulozili ni dolar u razvoj tehnologija i inovacije.

dm12

16.05.2019. 12:52

Naravno da su oni veoma tanki na polju novih ideja. Njihova snaga je u sposobnosti da masovno proizvode vec izumljene stvari, izrabljuju radnu snagu, zivotnu okolinu, uz dobar udeo kradje intelektualne svojine. Sve to u sadejstvu sa sve lenjim i sve tupljim, dekadentnijim stanovnicima "zapada".

Мр Радомир Шћепановић

16.05.2019. 12:56

Вратите се порцелану!

5C

16.05.2019. 14:34

Sta se palite,vidite da se sali.Ko ima vise inteligencije od Kine?Njihovi strucnjaci su sirom svjeta i svakodnevno imaju nove izume,zato i nema propagande sa zapada,ni o jednom zapadnom izumitelju vec decenijama,nego sva ova tehnologija dolazi od nepoznatih likova?!Kineza,drugih azijata.....