MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA


PUTNIK tragičnog leta Moskva - Murmansk Dmitrij Hlebuškin, koji je preživeo katastrofu u nedelju naveče, bio je glavna zvezda mnogih TV kanala jer je baš on objašnjavao šta se zbivalo u zapaljenom avionu. Hvalio je stjuardese jer su one bile zaslužne za spasene živote.

- Stjuardese su žrtvovale svoje živote da bi nam pomogle da se spustimo iz aviona - pričao je Hlebuškin, inače građevinski inženjer iz Koroljova, gradića u Podmoskovlju, pred TV kamerama. Izjavio je i da nije video da su putnici u vreme evakuacije smetali jedni drugima svojim stvarima da izlaze iz aviona. Ali kad je stjuardesa Tatjana Kasatkina izjavila da su neki putnici pravili zastoj jer su hteli sa sobom da ponesu prtljag iz aviona, Dmitrij Hlebuškin je za dan na društvenim mrežama postao glavni antiheroj!

Mnogi su primetili da upravo on nije zaboravio da iz aviona ponese sa sobom svoj prtljag. Osim toga, kritikovao je i "Aeroflot" za bezdušnost jer mu nisu vratili novac za neiskorišćenu kartu nego su obećali da će to učiniti kasnije.


PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALjI TRAGEDIJE U MOSKVI: Dim ugušio putnike ruskog aviona

Vrlo brzo Hlebuškin je doživeo takvu kritiku i vređanja na društvenim mrežama da će ih dugo pamtiti. Bilo je i onih koji su izračunavali koliko se kasnilo dok on uzima stvari i zaustavlja ljude da idu ka izlazu. Ali izgleda da nije samo Hlebuškin spasavao svoj prtljag, već i neki drugi putnici iz prvih redova aviona.

Dmitrij Hlebuškin je pokušao da se opravda tvrdeći da nije vukao svoje stvari, ali mu nisu poverovali. Čak i ako nije nimalo kriv, Hlebuškin će te uvrede na društvenim mrežama pamtiti isto koliko i katastrofu.