Grčka policija uhapsila je u petak u Atini neimenovanog vođu samoproglašenog "anarhistickog kolektiva" Rubikon, dok je drugi lider iste grupe navodno pretio sudijama tražeći da odobre odsustvo osuđenom teroristi Dimitrisu Kufodinasu, koji štrajkuje glađu, prenosi sajt Katimerini.

Policija je saopštila da je 53-godišnji anarhistički lider uhapšen pošto je grupa ponovo upala u advokatsku kancelariju, koja služi i kao agencija za naplatu dugova u ime banke. Anarhisti su razbili opremu u kancelarijama u zgradi preko puta grčkog parlamenta.

U nevezanom incidentu, priznati lider Rubikona Giorgos Kalaicidis zapretio je sudijama na svom Fejsbuk nalogu da odobre odsustvo osuđenom teroristi Dimitrisu Kufodinasu, koji štrajkuje glađu.

Kufodinas služi višestruke doživotne kazne zbog uloge glavnog napadača u nekoliko ubistava koja je počinila teroristčka grupa "17. novembar". Kufodinasu, koji je uhapšen 2002. godine, u proteklih nekoliko godina odobreno je nekoliko odsustava, ali mu je ovog puta uskraćeno, pa protestuje štrajkom glađu.