Prvi let Etihad ervejza bez upotrebe jednokratne plastike

Beta

utorak, 23. 04. 2019. u 22:54

Први лет Етихад ервејза без употребе једнократне пластике

Ilustracija / Foto Tanjug

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) "Etihad ervejz" saopštila je danas da je prva kompanija iz regiona koja je obavila let bez upotrebe jednokratne plastike, a kako bi podigla svest o efektima zagađenja plastikom

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) "Etihad ervejz" saopštila je danas da je prva kompanija iz regiona koja je obavila let bez upotrebe jednokratne plastike, a kako bi podigla svest o efektima zagađenja plastikom.

Let EY484 sleteo je u Brizbejn 22. aprila kada je obeležen Dan planete Zemlje.

"Etihad ervejz" je identifikovao više od 95 plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu koji se koriste u kabinama njihovih aviona, a nakon što je plastika uklonjena sa leta na Dan planete Zemlje, ta avio-kompanija sprečila je odlaganje više od 50 kilograma plastike.

PROČITAJTE JOŠ - I Etihad i Emirejts demantuju vest Blumberga o preuzimanju

Navedeno je da postoji obaveza smanjenja upotrebe jednokratne plastike za 80 odsto, ne samo na letovima, već i u celoj organizaciji do kraja 2022.

"Gosti na letu uživali su u zamenskim proizvodima, uključujući komplete sa neophodnim stvarima za let, nagrađivanu eko-ćebad izrađenu od recikliranih plastičnih boca, pastu za zube u vidu tableta i jestive šolje za kafu, dok su deca bila počašćena eko-plišanim igračkama", navodi se u saopštenju "Etihad ervejza".

PROČITAJTE JOŠ - Etihad otkazao A320 neo,depozit vraćen Er Srbiji

Ta kompanija se obavezala da sa svojih letova do 1. juna ove godine ukine i do 20 odsto plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu, a do kraja godine 100 tona jednokratne plastike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije