Kuba, EU i Kanada protiv odluke SAD

Tanjug

sreda, 17. 04. 2019. u 20:27

Куба, ЕУ и Канада против одлуке САД

Kuba AP Photo

Evropska unija i Kanada su udružile snage kako bi zaštitili svoje kompanije, posle najave SAD da će ukinuti zabranu podizanja tužbi protiv kompanija koje posluju na Kubi

Evropska unija i Kanada su udružile snage kako bi zaštitili svoje kompanije, posle najave SAD da će ukinuti zabranu podizanja tužbi protiv kompanija koje posluju na Kubi.

Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je da će 2. maja ukinuti zabranu podizanja tužbi protiv kompanija koje posluju na Kubi.

"Svaka osoba ili kompanija koja posluje na Kubi treba da ima u vidu ovo saopštenje", rekao je Pompeo, prenosi Rojters.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini i kanadska ministarka spoljnih poslova Hristija Friland izrazile su žaljenje zbog takve odluke Vašingtona i rekle da su one posvećene "da rade zajedno na zaštiti interesa njihovih kompanija", preneo je AP.

One upozoravaju da se prema kanadskim zakonima i prema pravu EU na svaku tužbu Amerike može odgovoriti protivtužbom.

Shodno tome, objašnjavaju da će odluka SAD samo dovesti do nepotrebnog niza pravnih postupaka.

Navodi se da najavljena promena politike može da izloži američka, kanadska i evropska preduzeća zakonskim akcijama i da zada udarac naporima Kube da privuče strane investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bager

18.04.2019. 07:48

To zlo zvano USA treba unistiti na svaki nacin,,svet ce ziveti mnogo bolje,,ako smo uspeli da unistimo Hitlera ,mozemo i amerikance