Pripreme za Bregzit bez dogovora koštale 1,5 milijardi funti

Tanjug

petak, 12. 04. 2019. u 23:46

Припреме за Брегзит без договора коштале 1,5 милијарди фунти

Foto Tanjug/Ap

Britanska vlada povukla je vojsku od 6.000 državnih službenika koji su pripremali Bregzit bez dogovora sa Evropskom unijom, a koji je koštao, kako se procenjuje, 1,5 milijardi funti

Britanska vlada povukla je vojsku od 6.000 državnih službenika koji su pripremali Bregzit bez dogovora sa Evropskom unijom, a koji je koštao, kako se procenjuje, 1,5 milijardi funti.

Državni službenici koji su radili u drugim zemljama sada će se vratiti svojim svakodnevnim dužnostima, ali nije jasno šta će raditi oko 4.500 novo zaposlenih pošto je član 50 produžen do 31. oktobra, Noći veštica.

Sveukupno na Bregzitu je radilo 16.000 državnih službenika, piše londonski "Gardijan".

PROČITAJTE JOŠ - IZBORI ZA NEPOSTOJEĆE POSLANIKE: U šumi datuma oko "bregzita" i moguće održavanje glasanja za Evropski parlament

Hilari Ben iz Laburističke stranke izjavila je da je to "visoka cena" za insistiranje premijerke Tereze Mej da ostavi na stolu izlazak Britanije iz EU bez sporazuma.

"Važno je planirati za sve nepređvidene situacije, ali to je visoka cena za neprekidne izjave premijerke: 'Moj sporazum ili bez sporazuma', kada je znala da odlazak bez sporazuma nije u nacionalnom insteresu", rekla je Hilari Ben.

"Ovo je primer koji pokazuje kako je Bregzit veoma skup za našu zemlju", dodala je Benova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije